לחם לבן של פעם בתבנית קסטן. מינימום מרכיבים, קל להכנה וטעים. מי צריך יותר מזה?
30/11/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 7.8 א' צפיות
- 7 מרכיבים
- 60 דקות
- 20 מנות
- קל
- 2 תגובות
מכניסים לקערת המיקסר קילו קמח לחם מנופה, 30 גרם שמרים יבשים, 4 כפות סוכר, 2 כפות שטוחות מלח, 600 מיליליטר מים, 125 מיליליטר שמן ולשים במהירות בינונית 10 דקות בדיוק. לאחר 10 דקות משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ – 40 דקות).
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מדליקים תנור ל – 200 מעלות. מרדדים את הבצק, מגלגלים לרולדה, מגלגלים בשיבולת שועל, מניחים בתבנית קסטן באורך 35 ס"מ, סוגרים מכסה ומתפיחים 80% התפחה (כ – 20 דקות התפחה).
מכניסים את התבנית לשלב האמצעי בתנור על גבי רשת ומוציאים לאחר שעה. לא פותחים את דלת התנור לפני הזמן. כשהלחם מוכן מניחים אותו על רשת צינון עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר. (צפו בסרטון ההדרכה).
היי שפרה, ראיתי שהכנסת את הלחם בתבנית עם מכסה, יש לי תבנית דומה אבל אין לי מכסה, האם הוא הכרחי או שניתן גם בלי?
לחם נפלא. אצלי במשפחה כל כך אוהבים לחם, \r\nבמיוחד לבן. אני בשמחה אפיתי את הלחם הזה על פי המתכון.\r\nאין הרבה מרכיבים ויוצא לחם פשוט נהדר.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.