קמתם לבוקר סגרירי? כדאי מאד שתכינו מרק עדשים כתומות סמיך, טעים ברמות קשותתת! המתכון מומלץ בחום.
18/05/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 32.6 א' צפיות
- 13 מרכיבים
- 45 דקות
- 5 מנות
- בינוני
- 2 תגובות
חותכים לקוביות קטנות 2 בצלים, ומניחים בצד. חותכים לקוביות קטנות תפוח אדמה גדול, 3 גזרים בינוניים ומעבירים לקערה.
חותכים את גבעולי הסלרי לחצאי טבעות דקות ומוסיפים לקערה. חוצים 8 שיני השום לחצאים לאורכם ומוסיפים לקערה.
מחממים בסיר 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל, מערבבים ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את חצאי השום, קוביות תפוחי האדמה והגזר, את חצאי טבעות הסלרי מערבבים ומטגנים כ – 2 דקות.
בוררים את העדשים, שוטפים היטב ומוסיפים לסיר. מטגנים עם הירקות כ – 2 דקות ומוסיפים 2 ליטר מים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מוסיפים כף אבקת מרק עוף, כפית שטוחה כמון, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית כורכום, כפית מלח ומערבבים. סוגרים את מכסה הסיר כך שיכסה חצי מהסיר (לא מכסים לגמרי) ומבשלים כ- 45 דקות. המרק מוכן כשהעדשים נמסות. (מערבבים מידי פעם)
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.