חציל באלדי פיקנטי מתאים כתוספת לכל ארוחה ובמיוחד לארוחת בשרים על האש. פיתה גדולה, חומוס, ערימת חציל ואתם מסודרים
19/06/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 59.3 א' צפיות
- 8 מרכיבים
- 60 דקות
- 15 מנות
- קל
שוטפים את החצילים, מנגבים וקוצצים לקוביות. שמים במסננת, מפזרים מעל 2 כפות מלח גס ומניחים בצד לחצי שעה לניקוז הנוזלים.
לאחר חצי שעה על להבה בינונית במחבת רחבה מחממים כוס וחצי שמן. כשהשמן חם מאד מוסיפים 2 / 3 חופנים של קוביות חציל לשמן ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים. כשקוביות החציל מוכנות מעבירים אותן למסננת לניקוז השמן העודף.
בינתיים חותכים גמבה, פלפל חריף ו – 4 מלפפונים חמוצים במלח לקוביות קטנות מאד ומעבירים לקערה אחרת. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הפלפלים.
כשמסיימים לטגן את כל קוביות החציל, נותנים להם מנוחה עד לצינון ולאחר מכן מעבירים לקערה עם הפלפלים והפטרוזיליה, מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.