ארטישוק בטמפורה, מפתיע, קראנצ'י וטעים ברמות אחרות.
06/07/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 5.6 א' צפיות
- 8 מרכיבים
- 15 דקות
- 10 מנות
- קל
מפשירים את תחתיות הארטישוק – מכניסים את תחתיות הארטישוק לקערת זכוכית, יוצקים על תחתיות הארטישוק מים רותחים לידי כיסוי וממתינים כ – 10 דקות. לאחר 10 דקות מסננים מהנוזלים, מייבשים בעזרת נייר סופג, חותכים כל תחתית ארטישוק ל – 3 רצועות ארוכות ומניחים בצד.
מכניסים לתוך קערה את תחתיות הארטישוק, כפית חרדל, כפית מיונז, מערבבים היטב ומניחים בצד.
במחבת לא גדולה מחממים כוס שמן. בינתיים מכניסים לתוך קערה אחרת כוס קמח, כוס בירה לבנה, כפית מלח, ביצה ומערבבים היטב עד שמתקבלת מסה במרקם אחיד. מעבירים את תחתיות הארטישוק לקערה עם הטמפורה ומערבבים כך שהטמפורה תצפה את הארטישוק. מטגנים כדקה מכל צד / עד שהציפוי זהוב. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר אפיה.
דגשים: מגישים מיד. אם מכינים מבעוד מועד מחממים בתנור שחומם ל – 100 מעלות כחצי שעה ויותר, לשמירת הפריכות. מניחים את הארטישוק מפוזר בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור. לא מכניסים לתנור בערמות!
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.