עוף ותפוחי אדמה ברוטב אדום שילדים וגם גדולים אוהבים
24/07/2017 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 20.0 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 50 דקות
- 4 מנות
- קל
מקלפים ופורסים 2 בצלים לטבעות ומניחים בצד. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן, שהשמן ממש חם מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים כ – 20 דקות / עד שהבצל מתחיל להתקרמל ונשרף מעט בקצוות. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים 4 ירכיים עוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר ומטגנים 5 דקות. הופכים את חלקי העוף ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח, כף אבקת מרק עוף ומערבבים. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים מביאים לרתיחה, מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, מערבבים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 50 דקות.
לאחר 50 דקות מקלפים ופורסים 4 תפוחי אדמה בינוניים לחצאי טבעות, מוסיפים לסיר ומבשלים חצי שעה נוספת / עד שתפוחי האדמה מתרככים. מנערים בעדינות מידי פעם את הסיר כך שברוטב יכסה ויצבע את העופות ותפוחי האדמה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.