ברגע שתכינו את המתכון הזה לא תרצו להכין אף מתכון אחר. האלפחורס כל כך רכות ונימוחות שכל ביס הופך לחגיגה.
18/05/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 20.3 א' צפיות
- 8 מרכיבים
- 24 דקות
- 50 מנות
- קל
מדליקים תנור ל – 170 מעלות חום. מנפים 300 גרם קמח ומניחים בצד.
מערבלים 400 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר, 200 גרם אבקת סוכר, סוכר וניל ו – 2 חלמונים.
מוסיפים את הקמח המנופה, 300 גרם קורנפלור וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק רך ואחיד. אוספים לכדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.
לאחר שעתיים מוצאים את הבצק מהמקרר, הוא קצת פירורי וזה בסדר. מקמחים משטח עבודה, לשים מעט את הבצק, ומרדדים עם מערוך לגובה אחיד. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומעבירים את עיגולי הבצק לתבנית.
אופים כ – 12 דקות / עד שרואים שהעוגיות אינן מבריקות והן בהירות. (יש להיזהר לא להשאיר את העוגיות יתר על המידה בתנור. העוגיה צריכה להיות בגוון בהיר (כמו בתמונה).
כשהעוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר מזלפים ריבת חלב בנדיבות על עוגיה אחת, בצד שהיה מונח על התבנית, מצמידים לריבת החלב עוגיה נוספת ומגלגלים בקוקוס.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.