אוזני המן במילוי פרג כל כך טעימים שזה לא יאמן. מבטיחה לכם שהכי טעים להכין אותם בבית.
09/02/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 11.6 א' צפיות
- 13 מרכיבים
- 21 דקות
- 46 מנות
- בינוני
מכינים את המילוי – מכניסים לתוך סיר לא גדול 3 כוסות פרג טחון טרי, 1 כוס סוכר, 1 כוס חלב, 100גרם חמאה בטמפרטורת החדר, זסט מלימון שלם ומניחים את הסיר על להבה בינונית. מבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב, מכבים להבה, מוסיפים 80 גרם פירורי ביסקוויטים, מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון. (המסה אמורה להתקרר לגמרי)
מכינים את הבצק – מנפים את הקמח ומניחים בצד. חותכים 500 גרם חמאה קרה לקוביות. מכניסים את קוביות החמאה, 200 גרם סוכר ו – 600 גרם קמח למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מוסיפים 2 ביצים ומעבדים עד שמתגבשת מסה פירורית.
מוציאים את המסה הפירורית מהמעבד מזון, אוספים לכדור, עוטפים בניילון או בניילון נצמד ומעבירים את הבצק למקרר למנוחה של שעתיים. (חשוב לא להתעסק יותר מידי עם הבצק)
מדליקים תנור ל – 180 מעלות חם. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בצד.
לאחר שעתיים מקמחים משטח עבודה, מפזרים מעט קמח על כדור הבצק ולשים בין שתי ניירות אפיה לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ס"מ, מפזרים מעט פרג על הבצק (כמו בסרטון ההדרכה), מרדדים מעט, וקורצים עיגולים בעזרת רינג בקוטר 10 ס"מ. (ניתן להשתמש ברינג בקוטר 7 ס"מ או בעזרת כוס).
ממלאים כל עיגול בצק בכפית מלית פרג, מעבירים את דפנות העיגול לאמצע, מהדקים היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מכניסים את האוזני המן לשלב השני התחתון של התנור ואופים 20 דקות / עד שרואים שקצוות אוזני ההמן מזהיבים בפינות. האוזני המן מוכנים כאשר הם זהובים בפינות ולבנים באמצע (כמו בתמונה).
לאחר צינון מפזרים מעליהם אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום.
הערה: את המילוי מניחים על הצד החלק של הבצק, הצד המעוטר בפרג אמור להיות כלפי חוץ – צפו בסרטון ההדרכה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.