בשר אוסובוקו עם בצלים מקורמלים. צלחת עמוסה בשר ובצל מתקתק, חלה טריה ולא צריך יותר מזה כלום.
28/11/2017 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 34.0 א' צפיות
- 7 מרכיבים
- 360 דקות
- 5 מנות
- קל
- 12 תגובות
מקלפים וחותכים 8 בצלים לטבעות לא עבות ומניחים בצד.
בסיר רחב (שניתן להכניס לתנור), רצוי סוטאג', על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מכניסים את נתחי הבשר לסיר ומטגנים כ – 3 דקות מכל צד / עד שהבשר משחים ומתנתק מתחתית הסיר. לאחר שהבשר השחים מכל הכיוונים מעבירים אותו לקערה ומחזירים את הסיר ריק לכיריים. (לא שוטפים את הסיר)
מכניסים לסיר את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים 2 כפות סוכר דמררה, מערבבים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, כפית ורבע מלח, מערבבים, מוסיפים את נתחי הבשר, מערבבים, סוגרים מכסה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי. מערבבים בעדינות מידי פעם.
לאחר שעה וחצי טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים רבע כפית מלח, מערבבים, סוגרים מכסה ומעבירים לתנור ל – 4 שעות צליה ב – 150 מעלות. הבשר מוכן כשהוא נימוח.
היי,\r\nכאשר מבשלים בסיר, כמה מים יש להוסיף ?\r\nוהאם צריך להוסיף מים כשמעבירים לתנור ?
אבל אין נוזלים בכלל למעט קצת שמן, הבשר לא ישרף?\r\nושאלה נוספץ – האם אפשר להכין עם כתף בקר או אסאדו במקום אוסובוקו?
הבשר לא יישרף. הבשר מתבשל בבצל, תערבבי מידי פעם. תבקשי מהקצב צלי כתף עדיף מאסאדו.
היי שפרה, מה שלומך? \r\nאני מעוניינת להכין את המתכון בכמות של 3 ק״ג. לצערי אין לי סיר סוטאג׳ ומסורבל מידי להכין את כל הכמות בשני סירים נפרדים. האם יש אפשרות לוותר על שלב הבישול, ולהאריך את זמן הצלייה בתנור, בתבנית אחת או שתיים? במידה ולא – מה את ממליצה לעשות?
תודה יסמין. הבשר חייב בישול מקדים של שעה וחצי לפני הצלייה בתנור. אם תוותרי על הבישול המקדים הבשר יתייבש בתנור. את יכולה להכין את הבשר בסיר גדול לא חייב סוטאג'. כל פעם לטגן מספר קטן של נתחים ולהוציא מהסיר עד שאת מסיימת. אל תכניסי את כל הבשר לסיר. כל פעם תסגרי חלק ותעבירי לכלי אחר. בסוף הטיגון תחזירי את כל הנתחים לסיר, ותבשלי כהמשך המתכון.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.