מתכון מטריף לאסאדו עם פתיתים
17/10/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 18.7 א' צפיות
- 11 מרכיבים
- 240 דקות
- 6 מנות
- קל
- 2 תגובות
מתכון מטריף לאסאדו עם פתיתים
פורסים 3 בצלים לחצאי טבעות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות האסאדו ומטגנים מכל הצדדים. כשהבשר משנה את צבעו מכל צדדיו (לאחר 2 דקות בערך) מוסיפים את חצאי טבעות הבצל ומערבבים. מטגנים את הבצל עם הבשר עד שהבצל נעשה שקוף.
לאחר שהבצל נעשה שקוף מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מעבירים ללהבה הכי נמוכה בכיריים, מנמיכים להבה, מוסיפים כפית וחצי מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום, 2 כפות דבש, 3 עלי דפנה, 5 גרגירי פלפל אנגלי, מערבבים סוגרים מכסה ומבשלים שלוש וחצי שעות. (לא צריך לעשות בייביסיטר לסיר. מציצים כל שעה בערך ומנערים מעט את הסיר)
לאחר שלוש וחצי שעות מוסיפים 500 גרם פתיתים, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 15 דקות. טועמים, אם הפתיתים מוכנים מכבים להבה. אם הפתיתים עדיין נוקשים וחסרים נוזלים מוסיפים עוד חצי כוס מים, מערבבים. ומבשלים 5 דקות נוספות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.