טבית – חמין עיראקי עשיר בטעמים נפלאים וניחוחות שימלאו את הבית שלכם בארומה חמימה. החמין טעים במיוחד, העוף מתפרק מהעצם והאורז רך ונימוח. ממש ממש יאמי.
14/02/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 23.9 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 900 דקות
- 5 מנות
- בינוני
- 19 תגובות
חוצים שלושה בצלים ופורסים לחצאי טבעות. בסיר רחב (רצוי סוטאג' שיכנס לאחר מכן לתנור למשך הלילה) מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את חלקי העוף כשעורם כלפי תחתית הסיר ומטגנים 10 דקות מכל צד. מגרדים במגרדת גסה 4 עגבניות גדולות, מוסיפים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מוסיפיםכ פית גדושה מלח, כפית פפריקה מתוקה, כף וחצי בהרט, חצי כפית קינמון, רבע כפית פלפל אנגלי טחון, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים.
בוררים 3 כוסות אורז ביסמטי, שוטפים, מסננים מנוזלים ומוסיפים לסיר. מוסיפים 5 כוסות מים רותחים, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות עד שהמים מתאדים.
לאחר 20 דקות מרימים מכסה, מניחים נייר אפיה על האורז והעוף, מכסים את הסיר בנייר כסף, סוגרים מכסה, מכניסים לתנור ואופים את הטבית ב – 100 מעלות למשך לילה.
אני לא ניסיתי עם כרובית. הטבית צריך להישאר בתנור לבמהלך הלילה כדי לקבל את המרקם והטעם המיוחדים לו. כעקרון התבשיל מוכן כשכל הפרודוקטים מוכנים ותוסיפי חצי שעת בישול נוספת.
נראה ממש טעים. תודה. כף וחצי בהרט זה לא יוצא מתוק מדי? וגם – מה ההבדל בין בהרט רגיל, לבהרט לקובות והיכן ניתן להשיג האחרון? חן חן על כל מענה.
הבהרט הוא לא מתוק. משתמשים בבהרט לקובות. יש כמה סוגים של בהרט. בהרט מיוחד לחמוצים, בהרט מעט מתוק לעוגיות ובהרט לקובות.
אהבתי מאוד. טעמים של פעם. \r\nאולי כדאי לטגן את העוף לחוד מהבצל שמפריע ואז להחזיר ביחד. \r\nמדרג 5/5
על פלטה ניתן לשים רק אם יש לך רשת או מעמד לסירים מברזל שתוכלי להעמיד את הסיר על המעמד. הכוונה שהסיר לא יהיה במגע ישיר עם הפלטה, אני חוששת שמה שקרוב לפלטה יישרף.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.