קיצ'רי אורז עם עדשים כתומות מהמטבח העיראקי לא תאמינו כמה זה טעים.
16/05/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
4 / 5 | 6 מדרגים
- 13.8 א' צפיות
- 9 מרכיבים
- 35 דקות
- 8 מנות
- קל
בוררים 2 כוסות אורז יסמין או בסמטי ומניחים בצד. שוטפים כוס וחצי עדשים כתומות 3 פעמים ומנקזים את הנוזלים.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. לאחר 2 דקות שהשמן חם מוסיפים את האורז ובוחשים. מוסיפים את העדשים, חצי כפית מלח ו – 4 וחצי כוסות מים רותחים, מערבבים ומנמיכים להבה. מבשלים את האורז עם העדשים כ – 22 דקות ומכבים להבה.
קוצצים 2 בצלים גדולים לקוביות קטנות ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן חם (לאחר כ – 2 דקות) מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים כף וחצי כמון, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית מלח, כף וחצי שום כתוש ומערבבים. מטגנים 3 דקות נוספות את השמן עם כל התבלינים ומכבים להבה.
מעבירים את האורז והעדשים לקערת הגשה. יוצקים מעל האורז את תערובת הבצל והתבלינים, מערבבים ומגישים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.