זה טעים! ללקק את האצבעות! כשבאמת רוצים להתפנק אין כמו בשר עטוף בחציל נימוח שמעליו רוטב עגבניות עסיסי. פשוט אין!
16/04/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 19.2 א' צפיות
- 29 מרכיבים
- 120 דקות
- 8 מנות
- מאתגר
מכינים את החצילים – שוטפים את החצילים, חותכים כל חציל ל – 8 או 9 פרוסות ארוכות תלוי בגודל החציל (לא לטבעות), מניחים על גבי רשת, מפזרים מעל כף מלח גס ומניחים למנוחה של חצי שעה לניקוז הנוזלים. (כשמנקזים את הנוזלים מהחצילים הם סופגים פחות שמן בעת הטיגון).
לאחר חצי שעה, מנקים את החצילים מהמלח הנותר וסופגים בעזרת נייר סופג את המים שהופרשו מהחציל. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מכניסים את החצילים למחבת. כשהחצילים רכים וזהובים משני הצדדים מוציאים אותם מהמחבת ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן העודף.
מכינים את הרוטב – פורסים בצל אחד ו -2 גבעולי סלרי לפרוסות דקות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל, גבעולי הסלרי ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.
מגרדים 2 עגבניות במגרדת גסה ומוסיפים לסיר (את הקליפה זורקים). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים 100 גרם רסק עגבניות ומערבבים.
לאחר כ – 2 דקות מוסיפים כוס מים רותחים, כפית שטוחה מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן, חצי כפית פפריקה חריפה, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות.
מכינים את הרולים מגרדים בצל גדול במגרדת גסה, סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה.
קוצצים דק עלים מרבע חבילה פטרוזיליה, עלים מרבע חבילה כוסברה, עלים מ – 2 גבעולי סלרי ומוסיפים לקערה.
מוסיפים חצי קילו בשר צלעות טחון, 2 ביצים, 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם, כפית פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה מלח, כף שום כתוש, חצי כפית קינמון ומערבבים היטב את כל המרכיבים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
מכינים את הרולים מניחים בשר בקצה החציל המטוגן, מגלגלים ומניחים בתבנית. כך עם כל פרוסות החצילים. מוסיפים 3 או 4 עגבניות בינוניות שלמות, חורצים בהן איקס בחלקן התחתון ומניחים בתבנית כשחלקן התחתון כלפי מעלה.
בסיום סידור הרולים בתבנית יוצקים מעליהם ומעל העגבניות את הרוטב החם מהסיר, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור מחומם ל – 200 מעלות. לאחר שעה מסירים את נייר הכסף וצולים 15 דקות נוספות ללא כיסוי.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.