פיתות עם זעתר בדיוק כמו במאפיה. כל כך טעימות ורכות שאי אפשר להפסיק לאכול מהן.
21/01/2017 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 12.5 א' צפיות
- 7 מרכיבים
- 10 דקות
- 12 מנות
- קל
מנפים לקערת המיקסר חצי קילו קמח לחם. מוסיפים 2 כפות סוכר, כף גדושה שמרים יבשים, כפית וחצי מלח ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה כוס + 2 כפות מים, 2 כפות שמן וממשיכים ללוש במהירות בינונית 10 דקות. (אפשר גם ללוש בידיים. אבל ללוש 10 דקות!), משמנים את הבצק בכף שמן, מכסים בנילון נצמד ומתפיחים 40 דקןת / עד הכפלת הנפח.
לאחר 40 דקות, משמנים את הידיים, לשים את הבצק כ – 2 דקות / עד להוצאת האוויר, מכסים בנילון נצמד ומתפיחים חצי שעה / עד להכפלת הנפח.
לאחר חצי שעה משמנים את הידיים ומשטח עבודה בנדיבות, מחלקים את הבצק ל – 12 כדורים במשקל 80 גרם כל כדור, משמנים אותם, מכסים בנילון נצמד רופף ומתפיחים 10 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל – 200 מעלות, מתחילים לרדד כדור אחר כדור בעזרת הידיים לפיתה לא גדולה מידיי. משמנים בנדיבות בשמן זית, מפזרים בנדיבות זעתר על פני כל הפיתה ואופים כ – 10 דקות / עד שהפיתה זהובה.
אופים לא יותר מ – 4 פיתות במגש. (אין מקום ליותר) שמים לב לא לייבש את הפיתות. איך שהפיתות מוכנות מוציאים אותן מהתנור. בודקים לאחר 8 דקות אם תחתית הפיתות זהובות ניתן להוציא אותן מהתנור ולהניח על רשת לצינון.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.