כדורי עוף עם תפוחי אדמה וגזר שילדים וגם גדולים אוהבים
21/11/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 7.0 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 45 דקות
- 6 מנות
- בינוני
מקלפים 5 גזרים גדולים חותכים לחצאי טבעות ומעבירים לקערה. מקלפים וחותכים 3 תפוחי אדמה גדולים לקוביות לא גדולות ומוסיפים לקערה. פורסים בצל גדול לשמיניות ומניחים בצד.
בסיר רחב, רצוי סוטאג' מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את שמיניות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר ומטגנים כ – 5 דקות מכל הכיוונים.
לאחר 5 דקות מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים כף גדושה אבקת מרק עוף, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור 3/4 כפית כורכום, כף חרדל מערבבים וסוגרים מכסה.
לאחר 10 דקות שתפוחי האדמה והגזר מתבשלים בנוזל מכינים את כדורי העוף – קוצצים דק, דק חצי חבילה פטרוזיליה, בצל ומעבירים לקערה. מוסיפים כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, ביצה, 3 כפות קמח מצה ולשים את המסה עד לקבלת מסה אחידה. יוצרים כ – 12 כדורים מוסיפים לסיר ומנערים בעדינות. סוגרים מכסה ומבשלים 15 דקות. לאחר 15 דקות הופכים את כדורי העוף, סוגרים מכסה ומבשלים עד שהירקות מוכנים. (בערך 15 דקות). מנערים מידי פעם את הסיר כדי שהרוטב ירטיב את כדורי העוף.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.