Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

מרק שעועית עם בשר

google analytics במתכון זה צפו 5,844 גולשים

ביום חורף קר כשחוזרים מהעבודה סחוטים אין כמו מרק שעועית מהביל עם לחם לבן טרי של פעם.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. משרים כוס וחצי שעועית לבנה כ - 12 שעות.
  2. קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים ו - 8 שיני שום ומניחים בצד.
  3. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל, מערבבים מידי פעם עד שרואים שהבצל הופך לשקוף.
  4. כשהבצל הופך לשקוף מכניסים לסיר את קוביות השום, מערבבים ערבוב קצר, מוסיפים את קוביות הבשר בזו אחר זו וצורבים אותן מכל הכיוונים.
  5. כשרואים שקוביות הבשר צרובות מוסיפים 4 עצמות מח ומערבבים.
  6. מגרדים 2 עגבניות במגרדת גסה ומוסיפים לסיר. (את הקליפה זורקים)
  7. מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומסירים את הקצף הלבן מהסיר. (לפח)
  8. מסננים את השעועית מהנוזלים בהם הושרתה ומוסיפים לסיר.
  9. מוסיפים 5 עלי דפנה, 5 גרגירי פלפל אנגלי שלמים, כפית וחצי פפריקה מתוקה, כפית פלפל שחור, חצי כפית קימל טחון, כף וחצי אבקת מרק עוף, מערבבים היטב, סוגרים מכסה ומבשלים שעתיים. (מערבבים מידי פעם)
  10. לאחר שעתיים מוסיפים 260 גרם רסק עגבניות, כפית מלח, מערבבים ומבשלים חצי שעה נוספת / עד שהשעועית והבשר רכים.
  11. בעת ההגשה מעטרים בעלי פטרוזילה קצוצים.

מתכונים קשורים

Translate »