ספנקופיטה / מאפה במילוי תרד ובצל מהמטבח היווני. מתכון קל להכנה למאפה סופר מוצלח ⭐⭐⭐⭐⭐
07/09/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 11.8 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 60 דקות
- 5 מנות
- קל
- 2 תגובות
פורסים 2 בצלים לחצאי טבעות ומניחים בצד. מסירים את גבעולי התרד מהעלים, שוטפים היטב ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן קנולה. כשהשמן חם מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים 2 דקות. מוסיפים כפית שום כתוש, מערבבים, מטגנים דקה נוספת ומוסיפים את עלי התרד. מערבבים היטב, מוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, מערבבים ומטגנים עד שהתרד מאבד נפח. מכבים להבה וממתינים לצינון מלא.
מרפדים תבנית פאי בנייר אפיה ומניחים בצד. פורסים עלה פילו, מברישים את העלה בשמן, מניחים בקצה הקרוב אליכם תערובת תרד ובצל, מפוררים מעל התערובת גבינה בולגרית מעודנת, מגלגלים עד הסוף ומניחים בתבנית בצמוד לשוליים, מכינים רול נוסף ומניחים בצד הנגדי של הרול, כך עם כל הרולים. לתוצאה מושלמת צפו בסרטון ההדרכה.
בסיום מברישים את הבצק בשמן ואופים כ – 45 דקות / עד שהמאפה מזהיב ב – 200 מעלות.
לתוצאה מושלמת צפו בסרטון ההדרכה.
הערה – במתכון המקורי מוסיפים שמיר / עלי סלרי / בצל ירוק. אני התאמתי את המתכון המקורי לטעמים שאוהבים אצלי בבית. התוצאה מושלמת והספנקופיטה חוסלה כאילו אין מחר! אם רוצים להצמד למקור במקום הבצל ניתן להוסיף בצל ירוק ובנוסף עלי שמיר קצוצים דק או עלי סלרי קצוצים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.