כדורי עוף עם זיתים ולימון ברוטב חמוץ מתוק ללא טיגון על אורז חם. טעים, עסיסי ולא מסובך להכנה.
03/10/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 23.0 א' צפיות
- 23 מרכיבים
- 30 דקות
- 6 מנות
- בינוני
מכינים את הרוטב – מביאים לרתיחה בסיר קטן 5 כוסות מים, מסננים קופסת זיתים ירוקים ללא חרצנים מהנוזלים, שוטפים את הזיתים, מכניסים לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים 5 דקות, מסננים מהנוזלים ומניחים בצד.
פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד. בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים כ – 4 דקות עד שרואים שקצוות הבצל זהובות.
מוסיפים 2 פלפלים מרוקאים יבשים חריפים, כף שום כתוש ומטגנים דקה. לאחר דקה מוסיפים 260 גרם רסק עגבניות, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, 2 כפות סילאן, זיתים ללא חרצנים מקופסת שימורים אחת (כ – 265 גרם ואפשר גם יותר) כוס וחצי מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות
מכינים את כדורי העוף – קוצצים לקוביות סופר קטנות בצל גדול ומכניסים לקערה. מוסיפים 700 גרם עוף טחון, 1 ביצה, 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם, עלים מרבע חבילה פטרוזיליה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית וחצי אבקת מרק עוף ומערבבים את כל המרכיבים.
לאחר 15 דקות, מרטיבים את הידיים, יוצרים כ – 12 כדורים מתערובת העוף ומוסיפים לסיר, יוצקים מהרוטב על הכדורים, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה.
לאחר חצי שעה קוצצים דק 2 גבעולי סלרי עם העלים, מוסיפים לסיר, מוסיפים מיץ מלימון קטן, 3 טבעות לימון, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות נוספות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.