Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

שושני זעתר וגבינה בולגרית

google analytics במתכון זה צפו 5,023 גולשים

שושני זעתר וגבינה בולגרית שלא תפסיקו לאכול. מעלף להגשה כפינגר פוד וטעים מאד כנשנוש. לכמות קטנה יותר מפחיתים את כמויות המרכיבים בחצי.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מנפים לתוך קערה קילו קמח. מוסיפים כף מלח, 2 כפות שמרים יבשים, 2 ביצים, 3 כפות סוכר ומערבבים היטב בעזרת כף. מוסיפים כוס + 3/4 כוס מים פושרים, חצי כוס שמן ולשים 10 דקות! עד לקבלת מרקם אחיד ומעט נוקשה. מכסים במגבת דקה ומתפיחים 40 דקות / עד הכפלת הנפח. (בחורף יתכן וזמן ההתפחה יהיה ארוך ב - 10 דקות)
  2. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל - 12 כדורים ומניחים על נייר האפיה. מניחים מעל כדורי הבצק נייר אפיה, מעל נייר האפיה מניחים מגבת דקה וממתינים כחצי שעה להכפלת הנפח.
  3. מדליקים תנור ל - 200 מעלות חום גריל עליון. מכניסים לתוך קערית רבע כוס שמן, כף גדושה שום כתוש, רבע כפית מלח ומערבבים. בקערית אחרת עורמים 5 כפות זעתר ומניחים בצד. לאחר שכדורי הבצק מכפילים את נפחם מרדדים כל כדור בצק למלבן דק, מורחים עם היד שמן ושום, מפזרים מעל זעתר ומורחים אותו על כל המלבן. מפוררים כף גבינה בולגרית על שטח המלבן ומגלגלים לרולדה מהודקת היטב.
  4. חותכים לטבעות בעובי של כ – 2 ס"מ ומניחים כל טבעת על צידה במרווחים של 5 ס"מ, בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופיה כ – 25 דקות / עד לקבלת מאפה בגוון זהוב.

מתכונים קשורים

Translate »