Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

שומשומיות חגיגיות ליום העצמאות

google analytics במתכון זה צפו 3,503 גולשים

שומשומיות חגיגיות ליום העצמאות, מטריפות! לא תאמינו באיזו מהירות הן מתחסלות.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. משמנים תבנית סיליקון כוכבים או נייר אפיה ועליו חותכני כוכבים, מפזרים סוכריות בצבע הדגל ומניחים בצד. אם אין בבית סיליקון כוכבים או חותכנים, מכינים מבעוד מועד 2 נירות אפיה משומנות היטב ומניחים על משטח עבודה.
  2. מניחים מחבת רחבה, בעלת תחתית עבה על להבה בינונית מונמכת, לאחר חצי דקה, שהסיר מעט חם, מפזרים שליש מכמות הסוכר בסיר, מנערים בעדינות רבה את הסיר עד שהסוכר נעשה נוזלי, מוסיפים לסיר חצי מכמות הסוכר, מנערים מידי פעם ומערבבים בעזרת כף עץ כשהסוכר נעשה נוזלי. מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבבים מידי פעם עד שכל הסוכר נמס ומתקבל קרמל בגוון זהוב בהיר. בשום אופן לא טועמים או נוגעים בקרמל!!! לא עוזבים את הסיר לרגע עד סוף התהליך!
  3. ברגע שמתקבל קרמל זהוב בהיר מכבים להבה, מוסיפים כוס וחצי שומשום לבן ומערבבים במהירות ובעדינות את המסה בעזרת כף עץ. מעבירים את המסה במהירות ובשכבה דקה לתבנית הסיליקון בעזרת כפית משומנת, ממתינים שהשומשומיות יצטננו ומעבירים לכלי אטום. אם בחרתם להכין את השומשומיות בין שני נירות אפיה יש לפזר על נייר האפיה סוכריות צבעוניות, לצקת בזריזות את המסה על הסוכריות, לכסות בנייר השני, לרדד ממש מהר ולחתוך למעוינים או קוביות. לאחר שהשומשומיות מצטננות שומרים בכלי אטום. (בשום אופן לא יוצרים שכבה עבה! שכבת השומשום צריכה להיות דקה)
  4. דגשים לעבודה עם קרמל - לא עוזבים את הסיר לרגע, הלהבה אמורה להיות בינונית מונמכת. ברגע שהסוכר נמס ומתקבל נוזל עינברי מכבים להבה. במידה והסוכר נקרש ניתן לחמם שוב את הסיר.חשוב מאד שהמחבת או הסיר שמשתמשים בו יהיה בעל תחתית כפולה. ניתן לנקות בקלות את הקרמל מהסיר, ממלאים את הסיר בהרבה מים וממתינים כ - 10 דקות.

מתכונים קשורים

Translate »