Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קוסקוס כשר לפסח ללא גלוטן

google analytics במתכון זה צפו 16,154 גולשים

קוסקוס כשר לפסח ללא גלוטן. אפשר להנות מקוסקוס גם בחג וגם ביום חול. קבלו מתכון נהדר.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. ממלאים סיר כפול במים עד למחציתו, סוגרים מכסה ומניחים על להבה בינונית.
  2. מכניסים לתוך מגש רחב שוליים או לקערה רחבה מאד חצי קילו קמח תירס מהיר הכנה, כפית מלח ומערבבים בעזרת כף עץ או עם הידיים.
  3. מוסיפים שליש כוס שמן, מערבבים בעזרת כף עץ או עם הידיים ומשאירים למנוחה של 5 דקות.
  4. לאחר 5 דקות מוסיפים בהדרגה כוס מים תוך כדי ערבוב הקמח תירס. תחילה חצי כוס מים תוך כדי ערבוב, מניחים למנוחה של 5 דקות, מוסיפים את חצי כוס המים הנותרת תוך כדי ערבוב ומניחים למנוחה של 5 דקות נוספות.
  5. מעבירים את קמח התירס דרך מסננת מיוחדת שמיועדת לסינון סולת, לקערה אחרת, כשהמים רותחים בסיר האידוי מעבירים את קמח התירס לחלקו העליון של הסיר ומבשלים 45 דקות. בשלב הזה אני ממליצה לשטוף היטב את המסננת ולהניחה בצד עד לשלב הסינון השני.
  6. לאחר 45 דקות (לא מכבים את הלהבה בכיריים) שופכים את קמח התירס למגש רחב שולים או לקערה גדולה ובעזרת כף עץ או עם הידיים מפרידים את הגרגירים.(מזיזים את כף העץ כל הזמן ימינה ושמאלה ובסיבובים שטוחים - מערבבים בתנועות שיפרידו את הגרגירים).
  7. מוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים. כוס אחת ב - 5 פעימות תוך כדי ערבוב ומוסיפים כוס מים נוספת בהדרגה ב - 5 פעימות תוך כדי ערבוב. נותנים מנוחה לקוסקוס 5 דקות.
  8. לאחר 5 דקות מחזירים את הקוסקוס לסיר האידוי, סוגרים מכסה, מבשלים 30 דקות וסוגרים להבה.
  9. לאחר 30 דקות מעבירים את הקוסקוס למגש רחב שולים או קערה גדולה, מוסיפים כוס מים ב - 5 פעימות, מערבבים כל הזמן, ומניחים בצד ל - 10 דקות. לאחר 10 דקות מעבירים את הקוסקוס בפעם השניה דרך מסננת לתוך קערת הגשה.

מתכונים קשורים

Translate »