קונפיטורה דלעת לראש השנה

google analytics במתכון זה צפו 5,483 גולשים

קונפיטורה דלעת הורסת! קוביות מטריפות עם לחם מחיטה מלאה וחמאה יעשו לכם את היום. ועכשיו השוס! המתכון נפלא לערב ראש השנה, הדלעת היא חלק מסמלי החג ואם בא לכם לשנות את המתכון המשפחתי ולהפתיע אתם מוזמנים.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכניסים צלחת ריקה למקפיא. (הסבר בהמשך) שוטפים את קליפת הדלעת, מחלקים לפלחים (כמו מילון), מקלפים את הדלעת, מסירים את הגרעינים, חותכים לקוביות קטנות (בגודל חצי משמש) ומכניסים לסיר. מניחים על להבה בינונית ומאדים את קוביות הדלעת 10 דקות. מקפיצים את הדלעת בסיר מידי פעם.
  2. לאחר 10 דקות מוסיפים 800 גרם סוכר, 2 ליבות משני תפוחים עם החרצנים, מערבבים, מניחים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה וכשרואים שהסוכר נעשה נוזל מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים, מנמיכים אותה ומבשלים 40 דקות ללא מכסה. מערבבים בעדינות מידי פעם.
  3. בינתיים מעקרים צנצנות, מרתיחים הרבה מים בסיר גדול, מכניסים 2 צנצנות בינוניות לסיר (ללא המכסים) ומרתיחים 10 דקות. לאחר 10 דקות שולפים את הצנצנות מהסיר בעזרת 2 מזלגות, מטים את הצנצנות מטה לתוך הסיר לריקון הנוזלים, מניחים על משטח עבודה ולא נוגעים בהן עד שהריבה מוכנה. כשמסיימים לעקר את הצנצנות מכניסים לסיר את המכסים, מרתיחים אותם 10 דקות ומניחים על משטח העבודה.
  4. לאחר 40 דקות מוסיפים מיץ מחצי לימון עסיסי, כפית קינמון טחון, 3 מקלות קינמון, מערבבים ומבשלים חצי שעה נוספת. (מערבבים מידי פעם) לאחר חצי שעה עושים את "בדיקת השביל". מוציאים את הצלחת מהמקפיא, יוצקים עליה כף מהנוזל שבסיר ומטים את הצלחת כלפי מטה. מעבירים אצבע באמצע ההנוזל, אם נישאר שביל ברור והנוזל לא גולש פנימה לכיוון השביל הקונפיטורה מוכנה. אם הקונפיטורה לא מוכנה מבשלים 10 דקות נוספות, מוציאים את ליבות התפוחים, זורקים לפח ומכבים להבה. (נזהרים לא לבשל את הקונפיטורה יתר על המידה כדי שלא תישרף ותאבד מטעמה)
  5. כשהקונפיטורה מוכנה מכבים להבה, מסירים את הקצף הלבן אם נוצר, מעבירים לצנצנות, סוגרים את המכסים היטב, הופכים את הצנצנות על המכסים ומניחים בצד עד לצינון מוחלט. (הפיכת הצנצנות על המכסים בעוד הקונפיטורה רותחת יוצרת וואקום בצנצנת והיא נסגרת באופן הרמתי) מאחסנים במזווה ולאחר פתיחה מאחסנים במקרר.
  6. הערה: גם אם הקונפיטורה יצאה מעט דלילה הכל בסדר! מגישים את קוביות הדלעת ללא הסירופ. בדיוק כמו בתמונה.

מתכונים קשורים

Translate »