Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קובה מטפוניה

google analytics במתכון זה צפו 17,163 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

קבלו את הנסיכה הכי יפה בעיר! קובה מטפוניה. היא עשירה בירקות חמצמצה מתקתקה ומאד מאד טעימה.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את המלית - קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מכניסים את קוביות הבצל למחבת ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים 400 גרם בשר טחון, ומערבבים. מוסיפים כף גדושה בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי, כפית שטוחה מלח, מערבבים כל הזמן ומועכים את הבשר עם מועך תפוחי אדמה או מזלג עד שרואים שהבשר משנה את צבעו. כשהבשר בשל מכבים להבה ומניחים בצד. כשהבשר מצטנן לגמרי מסננים ממנו את כל הנוזלים.
  2. מכינים את המעטפת - מכניסים לקערה חצי קילו סולת, 3/4 כוס בורגול דק, חצי כפית מלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה לתוך הקערה 2 ורבע כוסות מים חמימים ולשים את התערובת. התערובת צריכה להיות רכה וצמיגית. כשכל המרכיבים מתגבשים עוטפים בשקית / בניילון נצמד (כדי שהמסה לא תתיבש) ומניחים בצד ל - 20 דקות.
  3. מכינים את המרק - חוצים לאורך 3 גזרים ו - 2 קישואים, פורסים לחצאי טבעות ומעבירים לקערה. חותכים דלעת, 2 עגבניות בינוניות וסלק לקוביות לא גדולות ומוסיפים לקערה. פורסים 3 גבעולי סלרי עם העלים ומוסיפים לקערה. קוצצים לקוביות קטנות בצל גדול ומעבירים לקערה אחרת.
  4. בסיר רחב מאד על להבה בינוננית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים קוביות מבצל אחד ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את כל הירקות מהקערה לסיר ומאדים כ - 3 דקות תוך כדי הקפצה של הירקות מידי פעם . מוסיפים 2 ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
  5. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, כף גדושה אבקת מרק עוף, כף וחצי סוכר, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פלפל שחור, מערבבים וסוגרים מכסה.
  6. מכינים את הקובות - מרטיבים את הידיים היטב, יוצרים 20 כדורים, כדור אחר כדור משטחים בין הידיים כשהן רטובות את הכדורים עד לקבלת עלה דק (מרטיבים את הידיים מידי פעם), ממלאים בבשר וסוגרים לכדור. מניחים את כל הכדורים על משטח עבודה.
  7. כשמסיימים ליצור את כל הכדורים הממולאים בבשר מכניסים כ - 10 לסיר. (את היתר מקפיאים לפעם הבאה). המרק מוכן לאחר 40 דקות. טועמים את המרק, אם חסרה מליחות מתקנים תיבול.

מתכונים קשורים

Translate »