Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קובה בורגול של סבתא יפה

google analytics במתכון זה צפו 16,706 גולשים

סבתא יפהאיזה קובה מעלפת יצאה לי! אין דברים כאלה. מה אני אגיד לכם? אין כמו המתכונים של הסבתות! המתכון באדיבות סבתא יפה חזן, הסבתא הכי מדהימה בעולם.. אהה…לא, היא לא הסבתא שלי… סבתא יפה, תודה רבה על מתכון מנצח! אוהבת אותך מלא!…

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (3.9 /5)
  • 4 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את המילוי - קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מכניסים את קוביות הבצל למחבת ומערבבים. כשקוביות הבצל הופכות לשקופות מוסיפים חצי כוס צנוברים ומערבבים 2 דקות.
  3. לאחר 2 דקות מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים. מוסיפים כף גדושה בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי, כפית ורבע מלח ומערבבים. מערבבים כל הזמן ומועכים עם מועך תפו"א או מזלג את הבשר עד שרואים שהוא משנה את צבעו והתבלינים והבצל מתמזגים עם הבשר. מכבים להבה ומניחים בצד לצינון. כשהמילוי מתקרר מנקזים את הנוזלים.
  4. מכינים את המעטפת - שוטפים 3 פעמים חצי קילו בורגול דק (גרישה) ומכניסים לסיר קטן. 5.מוסיפים 2 כוסות (480 מיליליטר) מים רותחים, כפית מלח, מניחים על הלהבה הכי נמוכה בכיריים ומבשלים כ - 3 דקות / עד לאידוי המים. (המים מתאדים מהר)
  5. מעבירים לקערה וממתינים 5 דקות שהבורגול יתקרר. לאחר 5 דקות מוסיפים כוס קמח, כוס סולת, 2 ביצים, חצי כוס שמן, כפית ורבע מלח, כפית כורכום, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית בהרט ולשים את כל המרכיבים למסה אחידה. מכסים את המסה בניילון (אפשר של הקניות) ומעליו מגבת ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
  6. לאחר חצי שעה, במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כוסות שמן כ - 2 דקות. בינתיים, מניחים צלוחית עם מים להרטבת הידיים על יד הקערה של הבורגול. לפני כל יצירת כדור מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים כדורים מהמסה, משטחים כל כדור לעלה דק, ממלאים את העלה ב - 2 כפיות בשר, סוגרים את העלה, במידה ורואים שקצוות העלה עבות, תולשים את הבצק המיותר ומחזירים לקערה.
  7. יוצרים מכל עלה כדור, מגלגלים את הכדור בין הידיים ומועכים את הכדור לדסקית. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב כהה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

מתכונים קשורים

Translate »