Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
עלי פילו במילוי קרם סחלב

עלי פילו במילוי קרם סחלב

google analytics במתכון זה צפו 2,534 גולשים

עלי פילו במילוי קרם סחלב מהמטבח הערבי. איזה תענוג של קינוח זה לא יאמן. יאללה, תפתיעו.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. קולים פיסטוקים - מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים 100 גרם פיסטוקים בתפזורת בתבנית ואופים כ - 4 דקות ב - 120 מעלות. לאחר 4 דקות בודקים, במידה והפיסטוקים חמים למגע מוציאים אותם מהתנור. אם לא קולים עוד דקה נוספת. ממתינים לצינון מלא!
  2. מכינים סירופ - מכניסים לסיר לא גדול חצי כוס סוכר, רבע כוס מים ומבשלים על להבה בינונית מונמכת עד שהסוכר נמס. לאחר שהסוכר נמס מוסיפים מיץ מחצי לימון, 2 טיפות תמצית ורדים, מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה. ממתינים לצינון מלא.
  3. מכינים את העלים - מדליקים תנור ל - 200 מעלות. ממיסים במיקרוגל 60 גרם חמאה ומניחים בצד. מניחים נייר אפיה על גבי תבנית, על נייר האפיה מניחים עלה פילו, משמנים בחמאה ומפזרים מבין האצבעות בערך כף סוכר על העלה (לא ערמה! ממש מעט). מניחים על הסוכר עלה פילו נוסף, משמנים בחמאה, מפזרים מעט סוכר על העלה ומניחים עליו עלה נוסף. כך עם כל העלים. גם את העלה האחרון משמנים וזורים עליו סוכר. מניחים על העלים נייר אפיה נוסף, תבנית נוספת שתשמש משקולת ואופים 40 דקות / עד שהעלים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. השלב הקריטי!!! - לאחר שערמת עלי הפילו הצטננה לגמרי מחלקים אותה ל - 2. מפרידים מערמת עלי הפילו בקלות 3 עלי פילו. מחדירים סכין ארוכה בין העלים בזהירות רבה ומפרידים בעדינות. יצאו לכם 2 ערמות, בכל ערמה 3 עלי פילו צמודים. חותכים קצוות עם סכין שתהיה התאמה לתחתית התבנית או הפורמה ומניחים אותה בתחתית התבנית. (כבר חוזרים לערמה השניה)
  5. מכינים את הקרם מכניסים לסיר 2 כוסות חלב, 200 גרם שמנת מתוקה, 150 גרם סוכר, 60 גרם קורנפלור, 56 גרם אבקת סחלב ומערבבים היטב. מניחים על להבה בינונית וטורפים במרץ בלי הפסקה עד שהמסה מסמיכה ומעלה בועות ממש גדולות. לאחר שרואים 4 בועות ממש גדולות, ממשיכים לטרוף במרץ עוד דקה (זה חשוב מאד!) מוסיפים כפית תמצית ורדים, מערבבים, מכבים להבה וממשיכים לטרוף דקה נוספת. מעבירים את המסה לתוך קערת המיקסר, טורפים בעזרת וו גיטרה במהירות איטית . לאחר 2 דקות חותכים חמאה קרה לקוביות ומוסיפים לקערת המיקסר וממשיכים לטרוף עד שהמסה מצטננת לגמרי ומניחים בצד.
  6. מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים ב - 4 פעימות את קרם הסחלב לקצפת. יוצקים את הקרם לתבנית שרופדה בעלי פילו ומניחים בצד.
  7. את ערמת עלי הפילו הנותרת חותכים למלבן שמתאים באורכו וברוחבו לתבנית. חותכים את המלבן לריבועים ומניחים את הריבועים על הקרם. (חשוב מאד לחלק את העלה לריבועים זה יקל מאד על מלאכת הפריסה של הקינוח בעת ההגשה).
  8. מברישים מעל ריבועי הפילו סירופ (לא חובה לגמור את כל הסירופ. רק להרטיב את העלים). מפזרים פיסטוקים קלויים, מכסים בנייר כסף ומעבירים לצינון של 4 שעות לפחות.
  9. הערה - אם אתם לא סומכים על עצמכם בעניין הפרדת עלי הפילו, תחלקו את התהליך לפעמיים. כל פעם שלושה עלים. לדעתי זה מיותר אבל אם אתם חוששים זו אופציה נוספת.
Translate »