Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עלי פילו במילוי פירה ובצל מטוגן

google analytics במתכון זה צפו 7,344 גולשים

עלי פילו במילוי פירה ובצל מטוגן טעימים ברמות עלללל! נפלאים כמנה ראשונה בערב שבת או בחגים. אחלה מנה לצמחונים וטבעונים והכי חשוב שהילדים אוהבים. בקיצור, מנה מושלמת.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הפירה - בסיר לא גדול על להבה בינונית מביאים לרתיחה הרבה מים. מכניסים לסיר 5 תפוחי אדמה לא מקולפים, סוגרים מכסה, מנמיכים להבה ומבשלים עד ריכוך - בערך חצי שעה. סכין הננעצת בקלות בתפוחי האדמה מעידה על תפוחי אדמה מוכנים. מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר ומניחים בקערה בצד.
  2. את הבצל מטגנים במקביל לבישול תפוחי האדמה. קוצצים לקוביות 4 בצילם בינונים. מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית 2 דקות. לאחר 2 דקות יוצקים למחבת 5 כפות שמן, ממתינים חצי דקה ומוסיפים את קוביות הבצל. מטגנים כעשרים דקות ומערבבים מידי פעם. קוביות הבצל אמורות לשנות את צבען ולקבל גוון קרמל שחום. לאחר 20 דקות מוסיפים 3/4 כפית מלח, מערבבים, מטגנים עוד 2 דקות ומכבים להבה.
  3. כשתפוחי האדמה מוכנים מועכים אותם לפירה. לתוצאה מושלמת עדיף להשתמש במועך תפוחי אדמה (דמוי כותש שום גדול), מוסיפים את הבצל ומערבבים היטב. טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים עוד כחצי כפית.
  4. מחלקים את דפי הפילו ל - 2 מלבנים. מניחים מלבן פילו על משטח עבודה, מברישים בשמן, מניחים מעליו מלבן בצק נוסף, מברישים בשמן. מניחים כף פירה בקצה הקרוב אליכם. מקפלים לכיוון הנגדי, אוספים שוליים ימניים למרכז, שוליים שמאליים למרכז ומגלגלים כמו אגרול.
  5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה עד שמסיימים לגלגל את כל הבצק. מפזרים שומשום על גלילות הפילו ואופים כ - 40 דקות / עד שעלי הפילו זהובים. חשוב מאד לא למלא את עלי הפילו ביותר מידיי מהתערובת. כף אחת תספיק .

מתכונים קשורים

Translate »