Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עלי גפן ממולאים באורז וחמוציות

google analytics במתכון זה צפו 4,261 גולשים

עלי גפן ממולאים באורז וחמוציות מבטיחה לכם שכאלה עוד לא אכלתם!

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מכינים את המילוי – חותכים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל, מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף ומעבירים לקערה. חותכים עגבניה בינונית לקוביות, קוצצים דק עלים מחצי חבילה כוסברה גדולה ומוסיפים לקערה.
  2. שוטפים היטב כוס וחצי אורז ומוסיפים לקערה. מוסיפים 50 גרם חמוציות, 50 גרם צימוקים כהים, כפית גדושה כמון, חצי כפית כורכום, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים.
  3. מרפדים סיר רחב רצוי סוטאג' או טפלון בעלי גפן ומניחים בצד.
  4. ממלאים את העלים - מניחים עלה גפן על משטח עבודה כשחלקו המחוספס מופנה כלפי מעלה ובסיס העלה מופנה אליכם, מניחים כ – 2 סנטימטר מקצה העלה כף גדושה אורז ומקפלים את העלה לכיוון המרכז. מקפלים למרכז את שולי העלה הימני, שולי העלה השמאלי ומגלגלים. (כך עם כל עלי הגפן) מניחים את עלי הגפן הממולאים כמה שיותר צמודים אחד לשני, מניחים על הממולאים צלחת כדי שלא יפתחו במהלך הבישול, מוסיפים 2 כוסות ורבע מים רותחים / מים לכיסוי הממולאים (לא יותר), מוסיפים 3 כפות רכז רימונים, חצי כפית מלח, מערבבים מעט עם הנוזלים ומניחים על להבה נמוכה מונמכת. מכסים את הסיר במכסה, מבשלים כשעה, שעה ורבע / עד שהעלים והאורז רכים וכל המים מתאדים.

מתכונים קשורים

Translate »