Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עין המן לפורים

google analytics במתכון זה צפו 4,000 גולשים

עין המן לפורים זו מסורת. בשנות ה – 80 אין בית מרוקאי שלא הכין את המאפים הללו בפורים. בינתיים עם השנים המסורת הזו הולכת ונעלמת ומה שנותר הוא זכרון עמום של פעם.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מכינים 12 ביצים קשות ומניחים בצד לצינון. מנפים לתוך קערה קילו קמח. מוסיפים 3 כפות סוכר, כף מלח, 2 כפות שמרים יבשים, 2 וחצי כוסות מים פושרים, 2 ביצים, לשים 8 דקות ומכסים בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו (בערך 40 דקות).
  2. מכניסים לקערית כף שמן זית, ביצה ומקשקשים. לקערית אחרת מעבירים 8 כפות שומשום ו - 4 כפות קצח, מערבבים ומניחים בצד.
  3. מדליקים תנור ל - 200 מעלות טורבו. משמנים ברבע כוס שמן את הבצק, לשים ומוציאים ממנו את האוויר. מחלקים ל - 12 כדורים ומניחים בתבנית. באמצע כל כדור מניחים ביצה ומתפיחים 10 דקות. לאחר 10 דקות מברישים ביצה על הבצק, מפזרים בנדיבות תערובת שומשום ואופים כ - 25 דקות / עד שהמאפים זהובים.

מתכונים קשורים

Translate »