Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת גבינה לוטוס וטופיפי

google analytics במתכון זה צפו 30,617 גולשים

מתכון לעוגת גבינה לוטוס, עשירה בטעמים, גבוה מאד וטעימה.

דרוג המתכון

  • (5 /5)
  • 4 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מערבבים את שקית הג'לטין עם שליש כוס מים קרים ומניחים בצד.
  2. ממיסים 100 גרם חמאה ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים 200 גרם ביסקוויט לוטוסוטוחנים עד לקבלת אבקת ביסקווטים לחה. (בערך 2 / 3 דקות). (להפחתת המתיקות ניתן להשתמש ב200 גרם ביסקוויטים פתיבר במקום ביסקוויט לוטוס)
  3. מניחים בתחתית תבנית קפיצים בקוטר 26 ס"מ נייר אפיה, מרפדים את דפנות התבנית בשקף בגובה 6 ס"מ. מעבירים לתבנית את תערובת הביסקוויטים והחמאה, מהדקים היטב לתחתית התבנית ומניחים בצד.
  4. מכניסים לקערת המיקסר 500 גרם גבינה לבנה 5%, 250 גרם גבינת טוב טעם, 100 גרם שמנת חמוצה, 200 גרם אבקת סוכר ומקציפים במהירות גבוה 5 דקות. לאחר 5 דקות מוסיפים בהדרגה 2 מכלי שמנת ומקציפים עד לקבלת מסה אחידה.
  5. בינתיים מכניסים את הכוס עם הג'לטין למיקרוגל ל 25 שניות / עד לקבלת נוזל סמיך ושקוף. (במידה והנוזל אינו לגמרי שקוף מכניסים למיקרוגל לעוד כ - 7 שניות)
  6. כשהנוזל נעשה שקוף מכבים את פעילות המיקסר, יוצקים לתוך הכוס 4 כפות מהמסה ומערבבים היטב (כך מבצעים השוואת טמפרטורה). מדליקים את המיקסר, מוסיפים את המסה שבכוס לתערובת הקצפת והגבינה בהדרגה ומקציפים כ - 2 דקות עד להטמעת הג'לטין במלית. יוצקים את המלית על בסיס העוגה. מכסים את העוגה בנייר כסף ומעבירים למקרר ללילה.
  7. למחרת ממיסים במיקרו כדקה את ממרח הלוטוס ויוצקים על העוגה. מנערים את העוגה כדי שהממרח יכסה את כולה.(ניתן להשתמש גם בפחות מצנצנת לקבלת ציפוי דק (חצי צנצנת בערך) עד שרואים שממרח הלוטוס מכסה את העוגה. מעטרים בכדורי טופיפי , מכסים בנייר כסף ומעבירים למקרר עד להגשה.

מתכונים קשורים

Translate »