Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת גבינה בחושה עם קרם שמנת

google analytics במתכון זה צפו 22,795 גולשים

חברה שלחה לי וואצאפ עם מתכון לעוגת גבינה הורסת שאני חייבת לנסות. שאני לא אנסה? התעלפתי על העוגה! העוגה ממש עוררה בי השראה. אז הכנתי אותה קצת אחרת מהמתכון המקורי, הוספתי לה ציפוי מדהים, מעט קליפת לימון מגורדת בשביל העיקצוץ בלשון, הכפלתי כמויות והתוצאה לדעת כל הטועמים מושלמת. אם יש לכם 5 דקות פנויות אתם מוזמנים לנסות. ציפי לוי יקרה, תודה על השיתוף. ההשראה לעוגה המעלפת כמובן מהבשלנית האלופה יוכי דהן.

דרוג המתכון

  • (5 /5)
  • 1 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מדליקים תנור ל - 180 מעלות חום. מנפים כוס וחצי קמח תופח ומניחים בצד.
  2. מקציפים 6 ביצים שלמות לקצף צהבהב, מוסיפים בהדרגה כוס וחצי סוכר וממשיכים להקציף כ - 2 דקות / עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה. הקציפה צריכה להיות ממש תפוחה ובהירה.
  3. מפסיקים את פעילות המיקסר ומוסיפים כוס וחצי קמח תופח מנופה, 3/4 כוס פתיתי קוקוס, כוס שמן, קליפת לימון מגורדת מחצי לימון, 750 גרם גבינה לבנה 5% ומפעילים את פעילות המיקסר ל - 2 דקות נוספות עד שמתקבלת מסה אחידה.
  4. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 26 או תבנית בינונית (לא גדולה ולא ענקית כי העוגה תצא נמוכה). אופים כ - 55 דקות / עד שמרכז העוגה יציב והעוגה זהובה. (שימו לב, יתכן וידרשו 10 דקות נוספות לאפיה. בדקו לאחר 55 דקות במידה ומרכז העוגה אינו יציב והעוגה אינה זהובה אפו 10 דקות נוספות)
  5. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי מקציפים עם מקצפת ידנית (אין צורך במיקסר) 2 מכלי שמנת חמוצה עם 6 כפות אבקת סוכר כ - 2 דקות עד שמתקבל מרקם חלק. יוצקים את קרם השמנת על העוגה ומעבירים למקרר. (לא מצפים את כל העוגה יוצקים רק על הבסיס העליון)

מתכונים קשורים

Translate »