Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת אגסים ואגוזים בחושה

google analytics במתכון זה צפו 7,891 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

עוגת אגסים ואגוזים בחושה מעולה, בלי מיקסר ובלי הפרדת ביצים. 

דרוג המתכון

  • (4.5 /5)
  • 1 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל - 180 מעלות. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית 24 ומניחים בצד. מקלפים 4 אגסים גדולים, מגרדים אותם במגרדת גסה ומניחים בצד. לאחר 2 דקות סוחטים את האגסים לקערית ומניחים את הנוזל בצד. מגרדים קליפת לימון מלימון שלם ומניחים בצד.
  2. מכניסים לקערה 4 ביצים, חצי כוס סוכר חום כהה, 3/4 כוס גרם סוכר לבן וטורפים היטב כדקה. מוסיפים כוס שמן, קליפת לימון מגורדת מלימון שלם, 1 כפית אבקת קינמון, רבע כוס מי אגסים וטורפים. מוסיפים את האגסים המגורדים, מערבבים עם לקקן ומניחים 2 דקות בצד.
  3. בקערה אחרת מנפים 2 כוסות קמח עם אבקת אפיה וכפית שטוחה אבקת סודה לשתיה, יוצרים גומה באמצע הקמח, מעבירים את הבלילה לגומה ותוך כדי מערבבים עם לקקן. מוסיפים 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס ומערבבים ערבוב קצר.
  4. ממלאים את התבניות עד 3/4 הגובה ואופים 40 דקות. קיסם עץ הננעץ בעוגה ויוצא עם מעט פירורים מעיד על עוגה מוכנה. פורסים רק לאחר שהעוגה הצטננה ומאבקים באבקת סוכר רגע לפני ההגשה.
  5. הערה: אם משתמשים בתבנית מעוצבת, משמנים את התבנית בנדיבות בחמאה או במחמאה ומפזרים בתבנית כ - 2 כפות קוקוס לחילוץ קל של העוגה מהתבנית.

מתכונים קשורים

Translate »