Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

סלט חצילים בטטה ואגוזי מלך

google analytics במתכון זה צפו 33,538 גולשים

סלט חצילים בטטה ואגוזי מלך משגע. נפלא כתוספת לכל ארוחה.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מפזרים כוס מלח גס בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מניחים על המלח 2 בטטות בינוניות. אופים ב - 200 מעלות חום כ - 35 דקות עד שהבטטות כמעט רכות, מצננים חותכים לקוביות לא גדולות ומניחים בצד. (חשוב מאד לא לרכך את הבטטות יתר על המידה הן יהיו כמו פירה וזה לא רצוי!)
  2. בינתיים, כשהבטטות בתנור שוטפים את החצילים, חותכים לקוביות, מניחים על גבי רשת, מפזרים מעליהן כף מלח גס ומניחים למנוחה של חצי שעה לניקוז הנוזלים. (כשמנקזים את הנוזלים מהחצילים הם סופגים פחות שמן בעת הטיגון). לאחר חצי שעה, מנקים את קוביות החצילים מהמלח הנותר וסופגים בעזרת נייר סופג את המים שהופרשו מהחצילים.
  3. קוצצים גס חצי וס אגוזי מלך ומניחים בצד. קוצצים דק חופן נדיבה עלי פטרוזיליה ומניחים בצד.
  4. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים רבע כוס שמן. כשהשמן ממש חם מכניסים את קוביות החציל, מטגנים ומקפיצים עד שהחצילים מזהיבים. מוסיפים את קוביות הבטטה, כף שום כתוש, חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה מלח ומקפיצים עד לריכוך הבטטה והזהבת החציל.
  5. כשהבטטה רכה והחציל זהוב מכבים להבה. מוסיפים מיץ מחצי לימון, חופן נדיבה של פטרוזיליה קצוצה דק, חצי כוס אגוזי מלח קצוצים גס, מקפיצים 5 הקפצות והסלט מוכן. מעבירים לכלי שטוח ורחב לצינון.

מתכונים קשורים

Translate »