מרק רגל מהמטבח התימני

google analytics במתכון זה צפו 3,025 גולשים

מרק רגל מהמטבח התימני לכל מי שמתגעגע לטעמים של אמא. אין דברים כאלה! טעים ברמות קשות.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכניסים לסיר גדול 8 טבעות עצמות רגל, ממלאים בהרבה מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוה (לא להיבהל מהריח). לאחר הרתיחה, שופכים מהסיר את המים הרותחים, ממלאים את הסיר במי ברז, חצי כוס חומץ, מביאים לרתיחה, שוב, שופכים את המים ומניחים בצד.
  2. קוצצים לקוביות 3 בצלים גדולים ומניחים בצד. מחממים על להבה בינונית 2 כפות שמן בסיר שניתן להכניס לתנור בסוף הבישול. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים כפית סוכר ומטגנים 2 דקות נוספות.
  3. לאחר 2 דקות מוסיפים את עצמות הרגל ומטגנים 2 דקות מכל צד. מוסיפים לסיר 5 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים שעה. לאחר שעה מוסיפים כף גדושה חוואיג' למרק, חצי כפית פלפל שחור, כפית כמון, רבע כפית הל, כף גדושה אבקת מרק עוף, חצי כפית מלח, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעתיים. לאחר שעתיים מוסיפים לסיר כף גדושה וחצי שום כתוש, 2 כפות רסק עגבניות, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעה. לאחר שעה, טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים חצי כפית מלח, מערבבים וסוגרים להבה.
  4. מכניסים את את הסיר לתנור שחומם ל - 100 מעלות חום למהלך הלילה.

מתכונים קשורים

Translate »