Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

לחם גרוזיני

google analytics במתכון זה צפו 15,033 גולשים

לחם גרוזיני מהמטבח של הבשלנית המקסימה חני קונאשווילי. חני, תודה על מתכון משגע.

 

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מנפים קילו קמח לתוך קערה . מוסיפים כף גדושה שמרים יבשים ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים ביצה, רבע כוס שמן, כף סוכר ו – 2 כוסות מים בהדרגה.
  2. לשים 3 דקות ומוסיפים רבע כוס מים פושרים וכף מלח. הבצק אמור להיות דביק אבל לא דליל. לשים 7 דקות נוספות (אפשר במיקסר בעזרת וו לישה). מעבירים לקערה משומנת, מכסים בבד / במגבת דקה ומתפיחים 40 דקות.
  3. לאחר 40 דקות לשים את הבצק דקה בכדי להוריד את הנפח, מכסים בבד / במגבת דקה ומתפיחים 30 דקות נוספות.
  4. מקמחים משטח עבודה בכוס קמח, מוציאים את הבצק למשטח העבודה ולשים על הקמח. מחלקים את הבצק ל – 5 פיסות, לשים כל פיסה בקמח לכדור חלק. מניחים את הכדורים על משטח מקומח היטב במרווחים גדולים, מכסים בנילון רופף ומתפיחים חצי שעה.
  5. לאחר חצי שעה מדליקים תנור ל - 250 מעלות טורבו. משאירים את תבנית הברזל של התנור בתנור כדי שתתחמם היטב.
  6. בינתיים, ממלאים קערה גדולה במים. מניחים בזהירות 2 כדורי בצק בתוך המים למשך שתי דקות. לאחר 2 דקות הופכים בזהירות את הכדורים ל – 2 דקות נוספות.
  7. מוציאים מהתנור את התבנית החמה, מרפדים בנייר אפיה, מוציאים כדור בצק מהמים ומשטחים בתבנית בצורת ירח (כך גם עם הכדור השני) ויוצרים גומות לאורך הלחם.
  8. מכניסים את התבנית לשליש התחתון של התנור ואופים כ - 35 דקות / עד שהלחם זהוב. (כך גם עם יתר הכדורים).
  9. מוציאים את הלחם ומניחים על גבי רשת לצינון לאחר כ – 3 דקות עוטפים במגבת, כשהלחם הצטנן והוא מעט חם מכניסים אותו עם המגבת לתוך שקית פתוחה לשמירה על הטריות.
  10. הערה: ניתן לוותר על הביצה / במידה ומכינים 2 קילו בצק משתמשים רק בביצה אחת.

מתכונים קשורים

Translate »