Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ז'אבן למימונה

google analytics במתכון זה צפו 3,135 גולשים

ז'אבן למימונה הוא הנוגט הכי טעים שיש. הוא מעטר את השולחן לצד מיני מתיקה ושפע קינוחים.

דרוג המתכון

  • (4 /5)
  • 2 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכניסים לסיר קטן כוס מים, 2 וחצי כוסות סוכר, מניחים על להבה בינונית מונמכת, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ - 35 דקות / עד שמתקבל נוזל מצומצם, שקוף, סמיך ודביק. מוסיפים מיץ מחצי לימון עסיסי ומבשלים 5 דקות נוספות (מבשלים כל הזמן על להבה בינונית מונמכת) מכבים להבה וממתינים 5 דקות.
  2. בינתיים, מקציפים 3 חלבונים במהירות גבוה 5 דקות (לא פחות!!!)/ עד שמתקבל קצף ממש יציב, יוצקים בזרם דק בצמוד לדופן קערת המיקסר את סירופ הסוכר ומקציפים עד שהמסה מצטננת בערך 15 דקות.
  3. כשהמסה מגיעה לטמפרטורת החדר מעבירים לכלי הגשה עמוק ומעטרים במיני אגוזים..
  4. הערה חשובה - חשוב מאד לצמצם את סירופ הסוכר ולא למהר ולכבות להבה. הוא חייב להיות ממש דביק וסמיך.

מתכונים קשורים

Translate »