הסופגניות של מלי מאירוב

google analytics במתכון זה צפו 41,892 גולשים

מלי מאירוב סופגניות אליפות של מלי מאירוב. קבלו את המתכון המלא עם כל ההמלצות של מלי. מלי, תודה.

 

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (3.9 /5)
  • 25 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכניסים חצי כפית מלח לתוך קערה, מנפים 3 וחצי כוסות קמח לתוך הקערה, מוסיפים חצי כוס סוכר, רבע כוס שמן, כף שמרים יבשים, ביצה, כפית תמצית וניל, כוס מים ולשים 10 דקות. אם הבצק עדיין דביק לקמח בחופן קמח ולתת לבצק מנוחה של שעה וחצי. לכסות את הקערה בשקית ניילון (אפשר של הקניות) ומעליה מגבת עבה.
  2. אחרי שעה וחצי לשים היטב את הבצק לפחות 3 דקות, שוב מכסים בשקית שמעליה מגבת עבה ומתפיחים שעה נוספת.
  3. לאחר שהבצק תפח שעה נוספת מנפים לצלחת שטוחה רבע כוס קמח, גוזרים 15 ריבועי נייר אפיה ומניחים על מגבת. מחלקים את הבצק ל - 15 כדורים, מקמחים כל כדור במעט קמח, משטחים מעט את הבצק בעדינות ומניחים על ריבועי נייר האפיה. (לא למעוך לגמרי) מכסים את הבצק בשקית ניילון (של הקניות) שהשקית תרחף מעל כדורי הבצק ולא תדבק לכדורים. מתפיחים 45 דקות נוספות. (זו ההתפחה החשובה)
  4. מחממים חצי ליטר שמן על להבה בינונית בסיר לא גדול 2 דקות. (כך שגובה השמן יהיה 5 סנטימטר- שיהיה מקום בסיר ל - 2 סופגניות בכל טיגון).
  5. אחרי 2 דקות מכניסים חתיכת גזר לסיר. אם רואים שיש בועות מנמיכים את הלהבה. השמן לא צריך להיות רותח אלא חם. מכניסים לסיר 2 כדורי בצק בכל פעם יחד עם קוביית נייר האפיה שגזרתם (לסופגניה מושלמת) כשנייר האפיה נפרד מהבצק מוציאים אותו מהסיר בעזרת מלקחיים.
  6. ממתינים שחלקה התחתון של הסופגניה יתפח והבצק יקבל גוון זהוב. בשלב הזה הופכים את הסופגניה.
  7. כשהסופגניה זהובה משני הצדדים היא מוכנה ומעבירים אותה למגש מרופד בנייר סופג.
  8. כשהסופגניה מתקררת מזריקים כל ממרח שאוהבים. ריבה, שוקולד, ריבת חלב וזורים אבקת סוכר מעל.
  9. מלי ממליצה לטגן סופגניה אחת תחילה. לפתוח אותה לשניים ולבדוק שאין בפנים בצק. אם הסופגניה בצקית מתפיחים את הכדורים עוד רבע שעה. אם הסופגניה הראשונה מקבלת גוון כהה להנמיך להבה ולהמתין דקה עד לטיגון יתר הסופגניות.

מתכונים קשורים

Translate »