Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

דולמה מאשכה / עלי גפן במילוי אורז ברוטב שום ושמיר

google analytics במתכון זה צפו 6,531 גולשים

דולמה מאשכה / עלי גפן במילוי אורז ברוטב שום שמיר מהמטבח הכורדי. להתעלף כמה טעים!! עדיף להשתמש בעלים טריים. אם אין אז משומרים.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מטפלים בעלי הגפן - אם משתמשים בעלי גפן טריים מסירים את הגבעולים, שוטפים היטב ומניחים בצד. אם משתמשים בעלי גפן משומרים, מוצאים אותם מהצנצנת, משטחים אותם, מעבירים לסיר, יוצקים על עלי הגפן מים רותחים לכדי כיסוי, ממתינים לצינון ומסננים את הנוזלים.
  2. שוטפים 2 כוסות אורז עגול, מסננים מהנוזלים ומכניסים לקערה. קוצצים לקוביות סופר קטנות בצל גדול ומוסיפים לקערה, קוצצים דק חופן עלי שמיר ומוסיפים לקערה. מוסיפים כפית כורכום, כפית גדושה מלח, מיץ מלימון אחד, 4 כפות גדושות שמן ומערבבים היטב.
  3. מרפדים סיר רחב רצוי סוטאג' או טפלון בעלי גפן ומניחים בצד.
  4. ממלאים את העלים - מניחים עלה גפן על משטח עבודה כשחלקו המחוספס מופנה כלפי מעלה ובסיס העלה מופנה אליכם, מניחים כ – 2 סנטימטר מקצה העלה כפית גדושה אורז ומקפלים את העלה לכיוון המרכז. מקפלים למרכז את שולי העלה הימני, שולי העלה השמאלי ומגלגלים. (כך עם כל עלי הגפן) מניחים את עלי הגפן הממולאים כמה שיותר צמודים אחד לשני בקומה אחת, מניחים על הממולאים צלחת כדי שלא יפתחו במהלך הבישול, מוסיפים 3 כוסות ורבע מים רותחים / מים לכיסוי הממולאים (לא יותר), חצי כפית מלח, מיץ מלימון שלם, מערבבים מעט עם הנוזלים ומניחים על להבה נמוכה מונמכת. מכסים את הסיר במכסה, מבשלים כשעה ורבע / עד שהעלים והאורז רכים וכל המים מתאדים.
  5. מכינים את הרוטב - מכניסים לסיר קטן 500 גרם גבינה לבנה, 200 גרם יוגורט, חופן עלי שמיר קצוצים, כפית שטוחה מלח, מיץ מלימון שלם, כפית גדושה שום כתוש, מערבבים היטב, מניחים על להבה נמוכה ומחחמים מעט. לא מרתיחים בשום אופן! הרוטב צריך להיות חמים ולא רותח.
  6. ההגשה - מניחים בקערית עלי גפן חמים, יוצקים מעל מצקת רוטב שום שמיר, מזרזפים מעל מעט מאד שמן זית עדין ומיץ מרבע לימון.

מתכונים קשורים

Translate »