Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

בשר שריר גרגירי חומוס וכרובית

google analytics במתכון זה צפו 3,062 גולשים

בשר שריר גרגירי חומוס וכרובית. תבשיל שהוא מעדן אמיתי. הגשתי את התבשיל בערב החג. לא נשאר פירור.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. בוררים, שוטפים ומשרים כוס וחצי גרגירי חומוס גדולים בהרבה מים למהלך הלילה. למחרת מסננים מנוזלים ושוטפים את גרגירי החומוס.
  2. חותכים 2 בצלים גדולים לקוביות ומניחים בצד. בסיר רחב, רצוי סוטאג', על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים כף גדושה וחצי תבלין גריל דג, חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון ומערבבים היטב. מטגנים דקה עם התבלינים ומוסיפים את גרגירי החומוס. מערבבים היטב, מוסיפים 2 כוסות וחצי מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 3 שעות.
  3. בינתיים, מפרידים את פרחי הכרובית מהשורש, מכניסים לקערה גדולה, מפזרים מעל חצי כפית מלח ומכסים בהרבה מים. לאחר 3 שעות, מסננים את פרחי הכרובית מהנוזלים ומכניסים אותם לסיר. מבשלים חצי שעה עם מכסה סגור. לאחר חצי שעה הופכים את פרחי הכרובית ומבשלים חצי שעה נוספת. מכבים להבה ומפזרים מעל חופן נדיבה כוסברה קצוצה דק.
  4. הערה - במהלך הבישול טועמים ומוסיפים תבלין גריל דג או מלח לפי טעמכם. בתבלין יש מלח אז בעדינות שלא תמליחו יתר על המידה. אני השתמשתי בתבלין של תבליני נפטון הוא ממש טעים.

מתכונים קשורים

Translate »