Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

בקלאווה

google analytics במתכון זה צפו 47,066 גולשים

אצל סבתא לא היו אומרים בקלאווה אלא בקלווה כי ככה זה בטורקיה. הבקלאווה מככבת גם במטבח הטריפוליטאי והמרוקאי ויש לה אין סוף גרסאות. קבלו את הגרסה שלי שנוטה למטבח הטורקי. שימו לב כמה היא פשוטה להכנה.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (3.3 /5)
  • 5 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הדבש - מכניסים לסיר בינוני כוס מי ברז, 2 כוסות סוכר, מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים עד שהסוכר נעלם. מוסיפים 3 טיפות תמצית ורדים, מיץ מחצי לימון, מערבבים, מנמיכים להבה, מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה.
  2. מכינים את הבקלאווה - קוצצים גס בעזרת סכין רחבה 400 גרם אגוזי מלך, 100 גרם אגוזי פקאן לא קלויים, 100 גרם פיסטוקים לא קלויים, מעבירים לקערה, מוסיפים 3 כפות סוכר, כף ורבע קינמון, מערבבים ומניחים בצד.
  3. ממסים במיקרוגל 150 גרם מחמאה או חמאה ומניחים בצד. מדליקים תנור ל - 180 מעלות חם.
  4. משמנים מעט נייר אפיה ומניחים את נייר האפיה בתבנית של התנור. (תבנית התנור הכי מתאימה לאפיית בקלאווה)
  5. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, בעזרת מברשת מורחים על העלה מחמאה, מניחים על המחמאה עלה פילו נוסף, מורחים במחמאה, מפזרים כ - 4 כפות תערובת אגוזים בקצה עלה הפילו, מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית.
  6. יתקבלו סך הכל כ - 8 או 9 רולדות, תלוי בכמות דפי הפילו שיש במארז. חותכים את הרולדות לאלכסונים בסכין חדה, מברישים את המחמאה שנותרה מעל כל הרולדות, מכניסים לתנור ואופים כ - 22 דקות / שהבקלאווה זהובה. (יתכן ותאלצו להשאיר את הבקלאווה קצת יותר זמן בתנור. חשוב להוציא אותה שהיא זהובה)
  7. מוציאים את הבקלאווה הזהובה מהתנור ויוצקים מעליה את הדבש מיד.

מתכונים קשורים

Translate »