Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

בסבוסה ללא גלוטן

google analytics במתכון זה צפו 12,453 גולשים

בסבוסה ללא גלוטן כשרה לפסח מעלפת במרקם משגע. מי היה מאמין שהבסבוסה קיבלה הכשר לפסח…

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. לפני שמתחילים מסדרים את כל המרכיבים שקולים על השיש, כיוון שהכנת העוגה היא בשלושה שלבים. השלבים לא מסובכים, אך נדרש דיוק.
  2. מדליקים תנור ל - 180 מעלות טורבו. מכניסים לתוך קערה 100 גרם אבקת שקדים, 40 גרם קמח אורז, 40 גרם קמח תפוחי אדמה, 10 גרם אבקת אפיה (שקיק), 80 גרם קמח תירס גס, קורט מלח, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  3. מכניסים לתוך קערת מיקסר מצוידת במקציף 4 חלבונים, 100 גרם סוכר ומקציפים עד לקבלת מרקם יצב אך לא נוקשה. מעבירים לקערית ומכניסים למקרר.
  4. מכניסים לקערית אחרת 100 גרם יוגורט, 40 גרם מיץ לימון, טורפים ומניחים בצד.
  5. מכניסים לקערת מיקסר מצויד בוו גיטרה 4 חלבונים, 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, 50 גרם שמן, חצי כפית תמצית שקדים, גרידת לימון דקה מלימון שלם, 100 גרם סוכר, 225 גרם גבינת שמנת טבעית וטורפים היטב במהירות בינונית כחצי דקה. לאחר חצי דקה מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים חצי מכמות היבשים, חצי מכמות היוגורט, מקציפים חצי דקה ומוסיפים את היוגורט והיבשים הנותרים. מכבים את פעילות המיקסר.
  6. בעזרת לקקן מטמיעים את החלבונים המוקצפים (ששמרתם במקרר) במסה. משמנים בחמאה רכה תבנית בבקה או סיר פלא בקוטר 24 או כל תבנית אחרת עם חור באמצע ואופים כ - 40 דקות / עד שהעוגה תפוחה וזהובה. כשהעוגה מצטננת הופכים אותה על מגש ומתחילים להכין את הדבש. (עוגה קרה, דבש חם)
  7. מכינים את הדבש - מכניסים לקלחת 160 גרם מים, 80 גרם סוכר, חצי כפית מי זהר ומבשלים על להבה בינונית מונמכת. לאחר שהסוכר נמס מוסיפים מיץ מחצי לימון, מבשלים דקה נוספת ומכבים להבה. יוצקים את הדבש החם על העוגה, ממתינים שתצטנן ומגישים. מאחסנים את העוגה במקרר.

מתכונים קשורים

Translate »