מתכונים לראש השנה

מתכונים לראש השנה

google analytics בפוסט זה צפו 15,987 גולשים

בראש השנה אנחנו אוכלים בעיקר את המאכלים המסורתיים של ההורים שלנו ונצמדים למתכונים של סבתא. מידיי פעם אנחנו מגוונים במתכונים שנראים לנו מוצלחים במיוחד ומצליחים להפתיע אפילו את עצמנו.
לכבוד ערב החג אני ממליצה לכם על מספר מתכונים קלים להכנה וממש מרשימים. המתכונים הללו הפכו כבר מזמן למסורת אצלי במשפחה ואני ממליצה לכם לנסות לפחות אחד מהם. הפעם אני לא מתכוונת להעמיס את הפוסט במיליון מתכונים. חשבתי לתת לכם 4 מתכונים מנצחים שהם גם קלים להכנה וגם גורפים מיליוני מחמאות.  סלט חמוציות סלרי ובוטנים שעשיתי אותו מאות פעמים והוא תמיד רענן וטעים, דג סול מטוגן, הוא קליל, קל להכנה ונפלא כמנת פתיחה, עוף מבולבל, מבטיחה לכם שהאורחים שלכם ילקקו את האצבעות ועוגת דלעת מהממת שאף אחד לא יאמין שזו לא עוגת דבש.

סלט חמוציות סלרי ובוטנים

סלט סלרי חמוציות ובוטנים

סלט סלרי חמוציות ובוטנים

מרכיבים: סלרי עלים שלם גבעולים ועלים ( כ – 11 גבעולים עם העלים),  כוס וחצי חמוציות מיובשות מסוכרות,  כוס בוטנים קלויים,  3 כפות רוטב סויה תבלון,  3 כפות רוטב טריאקי,  2 כפות שמן.
הוראות הכנה
1. שוטפים את גבעולי הסלרי היטב, מפרידים מהעלים ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה ומעבירים לקערה. (אם אין מנדולינה פורסים דק בעזרת סכין חדה)
2. קוצצים דק את עלי הסלרי ומוסיפים לקערה.
3. מקלפים את הקליפות מהבוטנים, חוצים אותם ל – 2 ומוסיפים לקערה. מוסיפים כוס וחצי חמוציות ומערבבים.
4. מוסיפים 3 כפות רוטב טריאקי, 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן ומערבבים. 5. משאירים למנוחה של 10 דקות לפחות לספיגת הטעמים ומגישים.

דג סול מטוגן

דג סול מטוגן

דג סול מטוגן

מרכיבים: 6 דגי סול,  2 ביצים,  3/4 כוס קמח,  חצי כוס שמן,  עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה, 2 כפות שקדים פרוסים מולבנים,  מיץ מלימון שלם,  חצי כפית מלח גס, חצי כפית מלח.

הוראות הכנה:
1. סוחטים לקערה מיץ מלימון שלם, חצי כפית מלח גס ויוצקים לקערה 4 כוסות מי ברז.
2. מכניסים את הדגים לקערה ומשרים 10 דקות.
3. אחרי 10 דקות מסננים את הנוזלים ומניחים את הדגים בצד.
4. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן.
5. בינתיים בצלחת שטוחה מפזרים 3/4 כוס קמח ומניחים בצד.
6. בקערה קטנה טורפים 2 ביצים (בעזרת מזלג) עם חצי כפית מלח ומניחים בצד.
7. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מקמחים את הדגים משני הצדדים, טובלים בביצים הטרופות ומעבירים למחבת.
8. מטגנים כדקה וחצי מכל צד / עד שהדגים זהובים ומעבירים לצלחת הגשה.
9. קוצצים עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה ומפזרים מעל הדגים.
10. מפזרים מעל הדגים 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים ומגישים.

עוף מבולבל בתנור

עוף מבולבל בתנור - צילום: שפרה נחום

עוף מבולבל בתנור

מרכיבים:
6 ירכיים עוף, 2 בצלים גדולים, 2 פלפלים אדומים, 2 פלפלים כתומים, 2 פלפלים צהובים, 2 תפוחי אדמה בינוניים, ראש שום, שליש כוס רוטב ברבקיו, שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק, שליש כוס רוטב סויה, כפית פפריקה מתוקה בשמן, כפית שטוחה מלח.

הוראות הכנה:
1. מקלפים ראש שום שלם ומכניסים את שיני השום שלמות לתוך קערה.
2. פורסים 2 פלפלים צהובים, 2 פלפלים כתומים ו – 2 פלפלים אדומים לרצועות ומוסיפים לקערה.
3. מקלפים 2 תפוחי האדמה ו – 2 בצלים, חותכים ל – 8 ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים את חלקי העוף, שליש כוס רוטב ברבקיו, שליש כוס רוטב סויה, שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק, כפית פפריקה מתוקה בשמן , כפית שטוחה מלח ומערבבים את כל המרכיבים יחד בעזרת הידיים.
5. מסדרים את העוף והירקות בתבנית, יוצקים מעל את הרוטב שנותר בקערה ומכסים בנייר כסף. צולים ב – 200 מעלות חם שעתיים. לאחר שעתיים מסירים את נייר הכסף מהתבנית וצולים 15 דקות נוספות.

עוגת דלעת ואגוזים

עוגת דלעת ואגוזי מלך

עוגת דלעת ואגוזי מלך


מרכיבים:

המרכיבים למחית דלעת
: 600 גרם דלעת (לאחר קילוף 500 גרם),  2 כפות סוכר דמררה, כוס וחצי מי ברז, כפית קינמון, המרכיבים לעוגה: 6 ביצים, כוס וחצי סוכר חום דמררה (300 גרם), 2 וחצי כוסות קמח תופח (350 גרם), כוס שמן ( 240 מיליליטר), כפית אבקת סודה לשתיה, כפית קינמון.

הוראות הכנה:
1. מדליקים תנור ל – 180 מעלות חום.
2. מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות ומכניסים לסיר קטן. מוסיפים כוס וחצי מי ברז, 2 כפות סוכר דמררה, כפית קינמון, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, ומבשלים כ – 20 דקות / עד שהדלעת רכה. מסננים את הדלעת מהנוזלים ושומרים את הנוזלים. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את הדלעת, מעבירים דרך מסננת דקה ומניחים בצד עד שהמחית תתקרר.  מזכירה לכם שוב, לא זורקים את המים שבהן בושלה הדלעת נשתמש בהם בשלב האחרון של המתכון.
3. מכניסים לתוך קערה 6 ביצים ומתחילים להקציף, לאחר 2 דקות מוסיפים כוס וחצי סוכר דמררה ב – 6 פעימות, ממשיכים להקציף עד שמתקבלת קציפה תפוחה, בהירה ורכה.
4. מכבים את פעילות המיקסר ומוסיפים 2 וחצי כוסות קמח תופח, כפית סודה לשתיה, כוס שמן, כוס +שליש כוס מחית דלעת, כפית קינמון טחון, ומערבלים עד שהמסה מתגבשת, מכבים את המיקסר ומוסיפים חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס, מקפלים את האגוזים למסה.
5. משמנים תבנית, יוצקים את המסה לתבנית ואופים 40 /45 דקות.

תיהנו מהמתכונים, אני מאחלת לכולכם שנה טובה ומתוקה, שנת בריאות, אושר, ביטחון, זוגיות, פריון וכל שתבקשו! חג שמח.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
עדיין אין תגובות.

כתיבת תגובה

three × two =

Translate »