טבלת המרה לבישול ואפיה

טבלת המרה לבישול ואפיה

google analytics בפוסט זה צפו 16,140 גולשים

            טבלת המרה לבישול ואפיה

יחסי נפח במיליליטרים (נוזלים) – סט מידה אוניברסלי / כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית (כמו בתמונה)

1 כוס נוזל – לדוגמה מים, חלב, שמן = 240 מיליליטר = 16 כפות
3/4 כוס נוזל = 180 מיליליטר = 12 כפות
1/2 כוס נוזל = 120 מיליליטר = 8 כפות
1/3 כוס נוזל = 80 מיליליטר = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס נוזל = 60 מיליליטר = 4 כפות
כוס חד פעמית שתיה קרה נוזל = 180 מיליליטר = 12 כפות
כוס חד פעמית שתיה חמה נוזל = 200 מיליליטר = 13 כפות + כפית
1 כף נוזל = 15 מיליליטר = 3 כפות
2 כפות נוזל = 30 מיליליטר = 1/8 כוס
1 כפית נוזל = 5 מ"ל

יחסי משקל בגרמים – סט מידה אוניברסלי / כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית (כמו בתמונה)

כוס קמח לבן     =  140  גרם
כוס קמח תופח  =  140  גרם
כוס קקאו          =  140  גרם
כוס קמח מצה דק לעוגות  = 140 גרם
כוס קמח תפוחי אדמה = 140 גרם
כוס אבקת סוכר  = 120  גרם
כוס קמח מלא    =  125  גרם
כוס קורנפלור     =  140  גרם
כוס סוכר          =  200  גרם
כוס סוכר חום דחוס = 240  גרם
כוס סוכר חום דמררה = 180 גרם
כוס סולת         =   160 גרם
כוס חמאה       =   240 גרם
כוס דבש         =   360 גרם
כוס סילאן        =   360 גרם
כוס ריבה         =   330  גרם
כוס קוקוס        =   100 גרם
כוס שוקולית     =   120 גרם
כוס אגוזים / שקדים, קצוצים = 100 גרם
כוס פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם
כוס ריבה = 330 גרם
כוס דבש = 360 גרם
כוס שמן = 200 גרם
כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
כף קמח לבן = 10 גרם
כף סוכר = 20 גרם
כף אבקת סוכר = 8 גרם
כף סוכר חום קלאסי (הדביק) = 15 גרם
כף אבקת אפיה – 8 גרם
כף סודה לשתיה – 8 גרם
כף שמרים יבשים – 10 גרם
כף מלח = 20 גרם
כף קורנפלור = 8 גרם

המרת מידות חום (בקירוב)

C° – מעלות צלזיוס    °F – פרנהייט      סימון בתנור                  המשמעות
0                                  32                                                          חום נמוך מאד מאד
60                                140                                                        חום נמוך מאד מאד
100                              210                            1                          חום נמוך מאד
120                              250                            1                          חום נמוך מאד
135                              275                            2                          חום נמוך
150                              300                            2                          חום נמוך
160                              320                            3                          חום נמוך – בינוני
170                              340                            3                          חום בינוני
180                              355                            4                          חום בינוני
190                              375                            5                          חום בינוני – גבוה
200                              390                            6                          חום בינוני – גבוה
210                              410                            7                          חום גבוה
220                              430                            7                          חום גבוה
230                              445                            8                          חום גבוה מאד
245                              475                            9                          חום גבוה מאד

טבלת המרה : תבשילים וחלומות - מרגישים בבית

 

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות ל טבלת המרה לבישול ואפיה

  1. ציפי רוטשטיי'ן 29/05/2016 at 07:23 #

    מדהים!!!
    תודה רבה זה מאוד עוזר במטבח גם למי שאוהב לשקול כל דבר( כמוני) וגם למי שעובד לפי כוסות.
    כל הכבוד על המחשבה והשיתוף!!!

    • שפרה נחום 29/05/2016 at 16:15 #

      תודה רבה ציפי

כתיבת תגובה

4 × three =

Translate »