פסח 2016 - מתכונים מומלצים לפסח

פסח 2016 – מתכונים מומלצים לפסח

google analytics בפוסט זה צפו 11,580 גולשים

מתכוננים לפסח עם מתכונים נהדרים שבחרתי עבורכם בפינצטה! 

 מצה ממולאת בשר

מצה ממולאת בשר

מצה ממולאת בשר

מרכיבים – חצי קילו בשר צלעות טחון פעם אחת, 2 בצלים גדולים, כף בהרט (של קובות), 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון, 3 כפות שמן, כפית מלח, 15 מצות, 3 כפות צנוברים (אם אין ניתן לוותר), חצי כוס שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. קוצצים 2 בצלים גדולים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים למחבת את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את הבשר למחבת ובעזרת כף עץ מערבבים עם הבצל כל הזמן עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו.
  3. מוסיפים 3 כפות צנוברים, כפית מלח, כף בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי טחון ומערבבים את הבשר והבצל עם התבלינים. לאחר 2 דקות מכבים להבה וממתינים 10 דקות שתערובת הבשר תתקרר. כשהבשר מתקרר מסננים ממנו את הנוזלים.
  4. שוטפים את המצות בהרבה מים ומכסים במגבת. לאחר 10 דקות המצות מתרככות ומוכנות למילוי. כשהמצות רכות ונוחות למילוי ממלאים בקצה המצה בשר לרוחבה, מגלגלים ומניחים בצד. כך גם עם יתר המצות.
  5. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מניחים את גלילי המצות במחבת כשחלקם התחתון (סוף הגליל) כלפי תחתית המחבת ומטגנים 2 דקות מכל כיוון / עד שרואים שגלילי המצות מקבלים צבע זהוב. (מטגנים 3 או 4 גלילים בכל פעם תלוי בקוטר המחבת) כשגלילי המצות זהובים מוציאים אותם מהמחבת ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן העודף.

בורמוליקוס – קציצות מצה וגבינות מהמטבח הבולגרי

בורמוליקוס

בורמוליקוס

מרכיבים – 8 מצות, 4 ביצים, 100 גרם שמנת חמוצה, 100 גרם גבינת פרמז'ן, 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (אם אין ניתן להשתמש בגבינה צהובה), חצי קוביה גבינה בולגרית, 3/4 כפית מלח, 3/4 כפית פלפל שחור, 3/4 כוס מים, כוס ורבע שמן לטיגון עמוק,

הוראות הכנה

  1. מכניסים 8 מצות לתוך קערה, מפוררים אותן, מוסיפים להן בהדרגה תוך כדי לישה 3/4 כוס מי ברז. מוסיפים 4 ביצים, 100 גרם שמנת חמוצה, 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת, 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת, חצי קוביה גבינה בולגרית, 3/4 כפית מלח, 3/4 כפית פלפל שחור ומערבבים. המסה אמורה להיות מוצקה, נוחה לעשית קציצות ולא נדבקת לידיים. אם המסה דביקה מוסיפים 2 כפות קמח מצה.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס ורבע שמן. כשהשמן חם מנמיכים להבה, יוצרים קציצות מהמסה ומטגנים כ – דקה וחצי מכל צד / עד שהקציצות משחימות ומעבירים לצלחת מרופדת בניר סופג לספיגת עודפי השמן.

קובה כשרה לפסח

קובה לפסח - צילום: שפרה נחום

קובה כשרה לפסח

המרכיבים למעטפת – חצי קילו קמח מצה, 5 ביצים, 4 כפות שמן, חצי כפית בהרת, כפית וחצי מלח רבע כפית פפריקה מתוקה בשמן, 600 מיליליטר מים רותחים (2 כוסות וחצי), המרכיבים למלית: חצי קילו בשר צלעות טחון, 4 כפות צנוברים, 2 בצלים, כף גדושה בהרט לקובות, רבע כפית פלפל אנגלי, כפית שטוחה מלח, כוס שמן (לטיגון הקובות)

הוראות הכנה

  1. מכינים את המלית – קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מכניסים את קוביות הבצל למחבת ומערבבים. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשקוביות הבצל נעשות שקופות מוסיפים 4 כפות צנוברים, מטגנים כ – 2 דקות עם הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים.
  3. מוסיפים כף גדושה בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי וכפית שטוחה מלח. מערבבים כל הזמן ומועכים עם מועך תפו"א או מזלג את הבשר עד שרואים שהוא משנה את צבעו והתבלינים והבצל מתמזגים עם הבשר. לאחר שרואים הבשר שינה את צבעו מכבים להבה ומניחים בצד לצינון. לאחר שהתערובת הצטננה סוחטים ממנה את הנוזלים ומניחים בצד.
  4. מכינים את המעטפת – מכניסים לקערה חצי קילו קמח מצה, כפית וחצי מלח, כפית בהרת, רבע כפית פפריקה מתוקה ומערבבים. מוסיפים 5 ביצים, 4 כפות שמן ויוצקים בהדרגה 600 מיליליטר מים רותחים תוך כדי ערבוב המסה בעזרת כף עץ. (אם אין ניתן להשתמש בכף רגילה) מערבבים היטב בכדי שלא יווצרו גושים ולאחר מכן לשים עד לקבלת מסה אחידה, חלקה ונוחה לעבודה. (אם הבצק מרגיש לכם נוקשה תוסיפו במדרגה עוד רבע כוס מים תוך כדי לישה. כל פעם מעט מים עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
  5. מניחים בצד קערית עם מים להרטבת הידיים. לאחר שהבצק הגיע לטמפרטורת החדר מרטיבים את הידיים, לוקחים מהבצק כדור, משטחים אותו לעלה דק, ממלאים בכף גדושה בשר, סוגרים את הקצוות היטב, יוצרים צורת אליפסה עם קצוות מחודדים ומניחים במגש.
  6. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס שמן. כשהשמן חם מוסיפים למחבת את הקובות בזו אחר זו ומטגנים מכל הכיוונים. כשהקובות זהובות מעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

תבשיל שעועית ירוקה עם פטריות וקשיו

 

תבשיל שעועית ירוקה עם פטריות וקשיו

תבשיל שעועית ירוקה עם פטריות וקשיו

 מרכיבים: חצי חבילה שעועית ירוקה מוקפאת (כ – 400 גרם ואפשר קצת יותר), 2 סלסלות פטריות שמפיניון, חצי כוס אגוזי קשיו קלויים, 1 בצל גדול, 2 כפות שמן, 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח,

הוראות הכנה

  1. מכניסים חצי חבילה שעועית ירוקה מוקפאת לתוך קערת זכוכית מכסים במים רותחים ומניחים בצד.
  2. פורסים בצל גדול לחצאי טבעות ומניחים בצד.
  3. בסיר לא גדול על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את חצאי טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
  4. כשהבצל נעשה שקוף מכניסים לסיר את הפטריות הפרוסות, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  5. לאחר 2 דקות מסננים את הנוזלים מהשעועית הירוקה ומוסיפים לסיר. מבשלים כ – 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 2 כפות רוטב סויה בסגנון סיני, רבע כפית מלח, מערבבים ומבשלים 10 דקות מקפיצים את הירקות מידי פעם. לאחר 10 דקות. מוסיפים חצי כוס אגוזי קשיו מקפיצים פעמיים שלוש ומכבים להבה.

קציצות פראסה

קציצות פראסה

מרכיבים – 3 גבעולי פראסה גדולים (רק החלק הלבן), 1/2 קילו בשר צלעות טחון, רבע חבילה פטרוזיליה, רבע חבילה שמיר, בצל גדול מגורד, חצי כוס קמח מצה, 2 ביצים, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כוס שמן לטיגון הקציצות

הוראות הכנה

  1. פורסים את הפראסה לטבעות ושוטפים היטב. (רצוי במסננת מתחת למי ברז זורמים כיוון שיש בפראסה הרבה חול)
  2. מרתיחים בסיר רחב כ – 2 ליטר מים, כשהמים רותחים מכניסים לסיר את טבעות הפראסה ומבשלים 20 דקות / עד שרואים שהפראסה התרככה.
  3. מעבירים את הפראסה למסננת לניקוז הנוזלים, ממתינים שתתקרר, סוחטים היטב את הנוזלים שנותרו בפראסה (בעזרת הידיים עד שלא ישארו נוזלים בפראסה) ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה רבע חבילה שמיר, רבע חבילה פטרוזיליה ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל המרכיבים, תחילה בפולסים קצרים ואח"כ ארוכים עד שמתקבלת תערובת טחונה.
  5. מוסיפים לתערובת חצי קילו בשר צלעות טחון, 2 ביצים, בצל מגורד, חצי כוס קמח מצה, חצי כפית פלפל, חצי כפית מלח ומערבבים הכל יחד. התערובת אמורה להיות רכה, נוחה לעיצוב הקציצות ולא נוקשה.
  6. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים כ – 2 דקות מכל צד / עד שהקציצות מזהיבות מאד. (כמו בתמונה) חשוב לא למהר להפוך את הקציצות או לבדוק כל חצי דקה מה קורה כי תערובת הבשר רכה. מומלץ לבדוק לפחות אחרי 2 דקות טיגון.
  7. יש האוהבים לסחוט מעל הקציצות המוכנות מיץ מחצי לימון. מומלץ לנסות.

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר

המרכיבים למילוי – חצי קילו בשר צלעות טחון, בצל גדול, עלים מרבע חבילה פטרוזיליה, כפית פפריקה מתוקה בשמן, כף אבקת מרק עוף, 2 ביצים, 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם, חצי כפית פלפל שחור טחון, חצי כפית מלח, שקית תחתיות ארטישוק קפואות, המרכיבים לרוטב – בצל גדול, 2 עגבניות גדולות מגורדות, מיץ מחצי לימון, כפית מלח, 2 כפיות סוכר, כפית וחצי פפריקה מתוקה, בשמן, כפית כורכום, 2 כפות שמן לרוטב, חצי כוס שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מכינים את המילוי – מגרדים את הבצל במגרדת גסה ומעבירים לקערה. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה חצי קילו בשר צלעות טחון, כפית פפריקה מתוקה בשמן, כף אבקת מרק עוף, 2 ביצים, 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח ומערבבים את כל הרכיבים למסה אחידה.
  3. מוציאים את תחתיות הארטישוק מהמקפיא לקערת זכוכית ויוצקים עליהן מים רותחים. כשהתחתיות מפשירות לאחר כ – 2 דקות, שופכים את המים, ממלאים אותן במסה ומניחים בצד.
  4. מכינים את הרוטב קוצצים בצל אחד לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  5. בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל לשמן ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
  6. בינתיים, מגרדים במגרדת גסה 2 עגבניות, כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים לסיר את העגבניות המגורדות.
  7. מוסיפים מיץ מחצי לימון, כפית מלח, 2 כפיות סוכר, כפית וחצי פפריקה מתוקה בשמן, כפית גדושה כורכום ומערבבים. מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות.
  8. בזמן שהרוטב מתבשל, על להבה בינונית במחבת רחבה יוצקים חצי כוס שמן. כשהשמן חם מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים את הארטישוק הממולא כשהבשר כלפי מטה לכיוון המחבת. לאחר כ – 2 דקות כשהבשר משנה את צבעו ומשחים מעט הופכים את הארטישוק ומטגנים מכל הצדדים כדקה.
  9. מוציאים את הארטישוק מהמחבת ומעבירים לנייר סופג. כשמסיימים לטגן את כל התחתיות הארטישוק מעבירים אותן לסיר עם הרוטב, מנערים את הסיר כך שהרוטב יכסה את הממולאים וסוגרים את המכסה.
  10. תחתיות הארטישוק מוכנות לאחר 45 דקות / כשתחתיות הארטישוק רכות. (רצוי לנער בעדינות את הסיר לפחות עוד פעם אחת בזמן הבישול כדי שהרוטב יכסה את כל התחתיות.

אורז אדום עם פול

אורז אדום עם פול - צילום: שפרה נחום

אורז אדום עם פול

המרכיבים לאורז – 3 כוסות אורז יסמין, 4 וחצי כוסות מים רותחים, חצי כפית מלח, 2 כפות שמן.
המרכיבים לרוטב עם פול – 400 גרם עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים), 3 כפות פלפל צ'ומה (ניתן לרכוש מוכן במרכולים), 2 וחצי כוסות פול ירוק קפוא או טרי, שליש כוס מים רותחים, כף רסק עגבניות, רבע כפית קימל, 2 כפות שמן, כפית סוכר, ראש שום, כפית מלח,

הוראות הכנה

  1. בסיר בינוני על להבה נמוכה מחממים 2 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים 3 כוסות אורז יסמין ומערבבים. מוסיפים חצי כפית מלח, 4 וחצי כוסות מים רותחים, מערבבים ערבוב קצר וסוגרים מכסה. מכבים להבה לאחר 21 דקות ומניחים בצד. (לא מערבבים את האורז תוך כדי בישול ולא מרימים את המכסה).
  2. מכניסים 2 וחצי כוסות פול מוקפא לקערה ויוצקים לקערה כוס מים רותחים עד להפשרת הפול.
  3. מקלפים ראש שום, פורסים את שיני השום לפרוסות דקות ומניחים בצד.
  4. מניחים סיר לא גדול על להבה בינונית, יוצקים לסיר (כשהסיר עדין קר) 2 כפות שמן ואת שיני השום הפרוסות, מערבבים עד שרואים שהשמן מתחמם ומטגנים דקה נוספת.
  5. מוסיפים 400 גרם עגבניות מרוסקות, כף רסק עגבניות, שליש כוס מים ומביאים לרתיחה. כשהרוטב מבעבע מעבירים ללהבה הכי נמוכה בכיריים, מנמיכים להבה ומוסיפים כפית סוכר, כפית מלח, 3 כפות פלפל צ'ומה, רבע כפית קימל טחון, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות. לאחר 20 דקות מסננים את המים מהפול שהופשר ומכניסים את הפול לסיר עם הרוטב. מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה נוספת. (מערבבים מידי פעם)
  6. לאחר חצי שעה הרוטב מוכן. מעבירים את הרוטב עם הפול לסיר עם האורז ומערבבים את הרוטב עם האורז.

הערה: חשוב לא לבשל את הרוטב על להבה גבוה או בינונית רק על הלהבה הנמוכה ביותר בכיריים בכדי שהרוטב לא יישרף.

רפאלו פסגות שוקולד

רפאלו עם פסגות שוקולד

רפאלו עם פסגות שוקולד

מרכיבים – 300 גרם פתיתי קוקוס + 40 גרם בערך לציפוי, 100 גרם שוקולד לבן, פחית חלב מרוכז ממותק (כ- 400 גרם), 100 גרם שוקולד מריר, כף שמן, שקית זילוף, 20 מנג'טים,
הוראות הכנה

  1. שוברים 100 גרם שוקולד לבן, מכניסים לקערה, מוסיפים חצי פחית חלב מרוכז ומכניסים למיקרוגל לדקה וחצי בערך. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי, מוסיפים את החלב המרוכז הנותר, מערבבים, מוסיפים 300 גרם קוקוס, מערבבים היטב, מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר ל – 20 דקות.
  2. לאחר 20 דקות שוברים 100 גרם שוקולד מריר לתוך קערית, מוסיפים כף שמן ומכניסים למיקרוגל לדקה עד דקה וחצי, מוציאים מהמיקרוגל, מערבבים היטב עד להמסה של כל השוקולד, מעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.
  3. מפזרים בצלחת שטוחה כ – 4 כפות קוקוס ומניחים בצד. יוצרים 20 כדורים מתערובת הקוקוס, מגלגלים אותם בקוקוס שבצלחת ומניחים אותם במגש, יוצרים חור פיצפון בעזרת מספרים בשקית הזילוף (לא עם השיניים!), מזלפים מעל כל כדור שוקולד בנדיבות. חשוב לזלף את השוקולד בדיוק באמצע ובאיטיות. כשרואים שהשוקולד נוזל לצדדים מפסיקים לזלף ועוברים לכדור הבא. (אם אין שקיות זילוף גם כפית תעשה את העבודה לא רע). בסיום הכנת כל הכדורים מפזרים מבין האצבעות פתיתי קוקוס על השוקולד.
  4. מכניסים את המגש ל – 5 דקות למקרר. לאחר 5 דקות מניחים את הרפאלו במנג'טים, מניחים במגש ומעבירים למקרר עד להגשה.

 

חג פסח שמח לכולם!

Print Friendly, PDF & Email

עדיין אין תגובות.

כתיבת תגובה

4 × 3 =

Translate »