שעועית לבנה ברוטב כוסברה פיקנטי משגע. מתאים עם אורז לבן וכל סוגי העיקריות.
06/08/2018 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 13.8 א' צפיות
- 9 מרכיבים
- 120 דקות
- 6 מנות
- קל
- 4 תגובות
בוררים, שוטפים ומשרים חצי קילו שעועית לבנה בהרבה מים לילה לפני הבישול.
קוצצים דק עלים מחבילת כוסברה גדולה ומניחים בצד. פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד. פורסים 3 שיני שום ומניחים בצד. בסיר רחב, על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים את טבעות הבצל. מטגנים 2 דקות, מוסיפים 3 שיני שום פרוסות, מערבבים ומטגנים דקה. מוסיפים כף וחצי תבלין חוואיג' מרק, 3 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים שעתיים.
לאחר שעתיים מוסיפים חצי כף תבלין חוואיג' מרק, חצי כפית פלפל שחור, כפית כמון, עלים קצוצים מחבילת כוסברה גדולה, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים רבע שעה / עד שהשעועית רכה.
היי, האם אפשר להכין עם שעועית של סנפרוסט?
אם כן איך התהליך? מבחינת נוזלים וזמן בישול?
הי מירי, אין כאן תהליך. תפשירי את השעועית, תכניסי למסננת ותיצקי מים חמים, שימי בצד. תכיני את המתכון של הרוטב עם 2 כסות מים, תכניסי את השעועית ותבדקי. התבשיל מוכן כשהשעועית מוכנה. אם יהיה חסר לך רוטב תוסיפים רב כוס עד חצי כוס מים רותחים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.