נזיד עדשים כתומות וגריסי פנינה בלימון. המרקם סמיך והטעם משגע.
13/11/2017 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 15.7 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 120 דקות
- 8 מנות
- בינוני
- 2 תגובות
קוצצים בצל גדול לקוביות ומניחים בצד. בוררים כוס וחצי עדשים כתומות, חצי כוס גריסי פנינה, שוטפים היטב לפחות פעמים ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים קוביות מבצל אחד ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים כוס וחצי עדשים כתומות, חצי כוס גריסי פנינה ומערבבים. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, מנמיכים להבה ומבשלים שעה עם מכסה חצי פתוח. מערבבים מידי פעם.
לאחר שעה מוסיפים מיץ מלימון שלם, כף שום כתוש, כפית מלח, כפית גדושה כמון, כף אבקת מרק בטעם עוף, כפית כורכום ומערבבים. סוגרים מכסה, מבשלים חצי שעה נוספת ומערבבים מידי פעם. הנזיד אמור להיות סמיך אך לא סמיך מידי. כשמגיעים למרקם הרצוי מכבים להבה.
לפני ההגשה מעטרים בעירית קצוצה דק.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.