קבלו את המומלצת! ריבת גויאבה היא אחת הריבות הטעימות והמפתיעות שתאכלו. ריחה מגיע למרחקים וטעמה מתוק ועמוק.
18/10/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 8.2 א' צפיות
- 5 מרכיבים
- 90 דקות
- 20 מנות
- קל
קבלו את המומלצת! ריבת גויאבה היא אחת הריבות הטעימות והמפתיעות שתאכלו. ריחה מגיע למרחקים וטעמה מתוק ועמוק.
מכניסים צלחת ריקה למקפיא. (הסבר בהמשך) שוטפים את קליפת הגויאבה, מקלפים, מסירים את הגרעינים בעזרת כפית, חותכים לקוביות קטנות (בגודל ענב) ומכניסים לסיר. מוסיפים קילו סוכר, כוכב אניס, 3 מקלות קינמון, מערבבים, מניחים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה וכשרואים שהסוכר הופך לנוזל מנמיכים להבה ומבשלים שעה ללא מכסה. מנערים את הסיר בעדינות מידי פעם.
בינתיים מעקרים צנצנות, מרתיחים הרבה מים בסיר גדול, מכניסים 4 צנצנות לסיר (ללא המכסים) ומרתיחים 10 דקות. לאחר 10 דקות שולפים את הצנצנות מהסיר בעזרת 2 מזלגות, מטים את הצנצנות מטה לתוך הסיר לריקון הנוזלים, מניחים על משטח עבודה ולא נוגעים בהן עד שהריבה מוכנה. כשמסיימים לעקר את הצנצנות מכניסים לסיר את המכסים, מרתיחים אותם 10 דקות ומניחים על משטח העבודה.
לאחר שעה מוסיפים מיץ מחצי לימון עסיסי, מערבבים ומבשלים רבע שעה נוספת. (מערבבים מידי פעם) לאחר רבע שעה עושים את "בדיקת השביל". מוציאים את הצלחת מהמקפיא, יוצקים עליה כף מהנוזל שבסיר ומטים את הצלחת כלפי מטה. מעבירים אצבע באמצע הנוזל, אם נישאר שביל ברור והנוזל לא גולש פנימה לכיוון השביל הריבה מוכנה. אם הריבה לא מוכנה מבשלים 10 דקות נוספות ומכבים להבה. (נזהרים לא לבשל את הריבה יתר על המידה כדי שלא תישרף ותאבד מטעמה)
כשהריבה מוכנה מסירים מעליה את הקצף הלבן אם נוצר, מעבירים לצנצנות, סוגרים את המכסים היטב, הופכים את הצנצנות על המכסים ומניחים בצד עד לצינון מוחלט. (הפיכת הצנצנת על המכסה בעוד הריבה רותחת יוצרת וואקום בצנצנת והיא נסגרת באופן הרמתי) מאחסנים במזווה ולאחר פתיחה מאחסנים במקרר.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.