המתכון באדיבות הגולשת אסתר סולטן
02/10/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
3 / 5 | 8 מדרגים
- 53.9 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 40 דקות
- 25 מנות
- קלי קלות
- 1 תגובות
המתכון באדיבות הגולשת אסתר סולטן
מקלפים 6 תפוחים וחותכים לקוביות קטנות. (בשום אופן לא מגרדים את התפוחים במגרדת)
מוסיפים 4 כפות סוכר, כף קינמון, מערבבים הכל יחד ומניחים בצד.
מדליקים תנור ל – 180 מעלות חום.
מנפים חצי קילו קמח לתוך קערה.
מוסיפים לקערה 200 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר, כוס סוכר (200 גרם), 1 אבקת אפיה, 3 ביצים ולשים לבצק רך ונח לעבודה.
מחלקים את הבצק ל – 2 כדורים. (רצוי לשקול את הכדורים שמשקלם יהיה זהה)
מרדדים בעזרת מערוך כל כדור בין 2 ניירות אפיה לעלה דק.
משמנים תבנית אפיה חד פעמית גדולה 25/30 ס"מ. (לא הענקית)
פורסים את הבצק המרודד בתבנית, שופכים מעל הבצק את כל תפוחי העץ.
מרדדים את כדור הבצק השני לעלה דק בין 2 ניירות אפיה.
מניחים את העלה על גבי התפוחים.
מכניסים לתנור ואופים 40 דקות / עד שהבצק העליון מזהיב.
מחכים שהעוגה תתקרר לגמרי ומנפים מעל אבקת סוכר.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.