עוגת וניל מנומשת – עוגה ביתית בקלי קלות. נגמרו התירוצים, מתחילים לאפות בבית מהמרכיבים הכי בסיסיים שיש.
04/07/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 90.4 א' צפיות
- 8 מרכיבים
- 42 דקות
- 20 מנות
- קל
- 2 תגובות
מדליקים תנור ל – 180 מעלות. מנפים 2 וחצי כוסות קמח יחד עם אבקת אפיה לתוך קערה ומניחים בצד. מגרדים במגרדת בינונית 100 גרם שוקולד ומניחים בצד.
מכניסים לתוך קערה גדולה 6 חלמונים (הצהוב), 3/4 כוס שמן, כוס מים, 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, חצי כוס סוכר, מקציפים 2 דקות, מוסיפים את הקמח בהדרגה, מקציפים עד לקבלת מסה אחידה ומניחים בצד. (בערך 2 דקות)
מכניסים לקערת המיקסר 6 חלבונים (הלבן) ומקציפים במהירות גבוה 2 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה אך לא נוקשה מאד. מוסיפים ב – 6 פעימות כוס וחצי סוכר וממשיכים להקציף 2 דקות.
מפסיקים את פעילות המיקסר, מטמיעים את המסה עם החלבונים המוקצפים במסה שבקערה בעזרת מרית, מוסיפים את השוקולד המגורד ומערבבים בעדינות. .
משמנים תבנית חד פעמית גדולה, (או שלוש תבניות אינגליש קייק, או בסיר פלא בקוטר 28), מעבירים את המסה לתבנית ואופים כ – 42 דקות / עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא נקי.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.