בעבע בתמר אורגינל מהמטבח העיראקי. פרווה, ללא ביצים!!! מי מכין תה?
05/05/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
4 / 5 | 11 מדרגים
- 19.1 א' צפיות
- 14 מרכיבים
- 20 דקות
- 30 מנות
- קל
מנפים 500 גרם קמח ומעבירים לקערה מוסיפים 1 כפית תבלין חוואיג' לאפיה, 100 גרם סוכר, קורט מלח, כף שמרים יבשים ומתחילים ללוש מוסיפים כוס ורבע מי ברז ולשים 2 דקות. לאחר 2 דקות מוסיפים 100 גרם מרגרינה מומסת וממשיכים ללוש. מוסיפים רבע כוס שמן ולשים עד שהבצק אחיד רך וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מדליקים תנור ל – 180 מעלות. בינתיים, מכניסים 500 גרם תמרים בוואקום לקערה ומוציאים חרצנים וקליפות קשות וזורקים לפח. מוסיפים כפית קינמון ומערבבים היטב. (אם המסה נוקשה מחממים אותה 20 שניות במיקרוגל לריכוך ומערבבים).
משמנים ידיים, מהמסה של התמרים יוצרים כדורים במשקל 15 גרם כל כדור ומניחים בצד. מחלקים את הבצק ל – 30 פיסות. ממלאים כל פיסה בכדור תמרים, משטחים לפיתה קטנה ומניחים בתבנית. טורפים ביצה בקערית, מברישים על העוגיות, מחוררים בחורים בעזרת מזלג למניעת התפחה, מפזרים שומשום ואופים כ – 20 דקות / עד שהמאפה זהוב.
מעבירים לרשת צינון עד שהעוגיות מצטננות לגמרי. מעבירים לקופסה אטומה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.