הקינוחים האישיים תופסים מקום נכבד במטבח הישראלי. הם מדליקים, פשוטים להכנה וקוצרים הרבה מחמאות. אז קבלו באהבה מתכון לקינוחים בכוסות – עוגת גבינה תותים וג'לי משגע.
27/04/2015 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 15.6 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- דקות
- 30 מנות
- קל
ממסים 100 גרם חמאה במיקרוגל ומניחים בצד.
מכניסים למעבד מזון 200 גרם ביסקוויטים, 100 גרם חמאה מומסת, כף סוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מכניסים לתוך כל כוסית 2 כפיות מתערובת הביסקוויטים ומהדקים לתחתית הכוס.
מכניסים לקערת המיקסר 500 גרם גבינה לבנה, 250 גרם גבינת שמנת טבעית, 1 אינסטנט פודינג וניל מקציפים 2 דקות ומניחים בצד.
מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב .(יש להזהר מהקצפת יתר) מקפלית את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינות, ממלאים את הכוסות במסה סנטימטר אחד מתחת לשולי הכוסות ומעבירים למקפיא.
חוצים תותים ל – 2, בעזרת חותכן לב קטן יוצרים כ – 30 לבבות תות.
לאחר שהכוסיות שהו שעה במקפיא, מכינים 2 חבילות ג'לי בזק לפי הוראות היצרן. מניחים על הגבינה בכל כוסית 2 לבבות תות ומעל הלבבות יוצקים ג'לי תות כמעט עד סוף הכוס ומכניסים למקרר להתייצבות ארבע שעות לפחות לפני ההגשה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.