עוגת גבינה קרה עם אוכמניות בטעם של פעם. שילוב מנצח של טעמי גבינה וקונפיטורה אוכמניות. עוגה מצוינת, טעימה וללא אפיה. לצפיה במדריך לעבודה עם ג'לטין לחצו 👈כאן
17/05/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 171.9 א' צפיות
- 14 מרכיבים
- 0 דקות
- 12 מנות
- בינוני
- 15 תגובות
מערבבים את שקית הג'לטין עם שליש כוס מים ומניחים בצד.
מכינים את הבסיס – מכניסים למעבד מזון 200 גרם ביסקוויטים, 100 גרם חמאה מומסת, 3 כפות סוכר וטוחנים עד לקבלת אבקת ביסקווטים לחה. (בערך 2 / 3 דקות). מניחים בתחתית תבנית קפיצים בקוטר 26 ס"מ נייר אפיה, מרפדים את הדפנות בשקף ברוחב 6 ס"מ, מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית התבנית ומניחים בצד.
מכניסים לתוך קערת המיקסר 500 גרם גבינה לבנה, 500 גרם גבינת טוב טעם, 100 גרם שמנת חמוצה, 100 גרם אבקת סוכר, 1 אינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות גבוה 5 דקות. מוסיפים בהדרגה בזה אחר זה 2 מכלי שמנת מתוקה עד לקבלת קרם יציב.
בינתיים מכניסים את הכוס עם הג'לטין לתוך המיקרוגל למשך כ – 25 שניות / עד לקבלת נוזל שקוף וסמיך. כשהנוזל נעשה שקוף מפסיקים את פעילות המיקסר, מוסיפים 3 כפות מהמסה לכוס ומערבבים היטב (כך מבצעים השוואת טמפרטורה). מדליקים את המיקסר, מוסיפים למסה את הנוזל מהכוס בהדרגה ומקציפים 2 דקות / עד להטמעת הג'לטין במסה.
יוצקים את המלית על בסיס העוגה, מכניסים למקרר להתייצבות של שעה. לאחר שעה יוצקים את תערובת האוכמניות על העוגה. (במידה והתערובת במרקם של ריבה / נוקשה מכניסים את מלית האוכמניות לקערית, ומדללים אותה עם רבע עד חצי כוס מים. תערובת האוכמניות צריכה להיות סמיכה אך לא נוקשה). מכניסים את העוגה להתייצבות במקרר למשך הלילה.
אני לא מוצאת גבינת טוב טעם..באיזה גבינה אני יכולה להשתמש במקום? כנען זו אופציה?
יש גבינת טוב טעם בכל מרכול. נמצאת בשופרסל, חצי חינם ויקטורי ואפילו המרכולים שכונתיים… היא גבינה כחושה, ללא מלח ומיועדת למאפים.
היי, לא הבנתי את נושא המסת הג'לטין, ממיסים באבקה ללא המים במיקרו ואז מוסיפים 3 כפות מים ומערבבים ? האם מדובר באבקת ג'לטין או דפים ?
מערבבים את אבקת הג'לטין עם שליש כוס מים ומניחים בצד.לאחר 10 דקות מכניסים למיקרו ומיסים בפולסים קצרים עד שמתקבל נוזל שקוף.
היי :)\r\nשל איזה חברה האוכמניות?\r\nלא מוצאת בסופר חוץ מהמלית אוכמניות שהיא ממש כבדה
עוגה מעולה לא משנה אם זה עוגיות או פתי בר בתחתית ובמלית שמתי 4 גבינה 5% עם שמנת חמוצה אחת שלמה \r\nאותה כמות סוכר + תמצית וניל וגרידת לימון (את הגבינה שמתי קודם במסננת קצת במקרר שתגיר נוזלים) למעלה פעם אוכמניות פעם פירות יער מבושלים קצת מסביב עיטרתי עם שמנת מתוקה ואינסטנט שוקולד לבן \r\nהעוגה חוסלה לפני שהגיעה לשולחן וההכנה כל כך פשוטה הכל ביחד ולהקציף\r\nממש תענוג
נראית נפלאה, אך אני לא מוצאת במתכון את המרכיבים של ציפוי האוכמניות. פספסתי משהו? תודה!
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.